Nyheter

John Smits melder Birkenværet

john smits15_nrk 2

Tekst: John Smits/Randi Bolstad, Foto: NRK

Statsmeteorolog John Smits melder nedbør onsdag - men så blir det oppholdsvær og fine forhold fredag og lørdag

-Idag onsdag får vi fin nysnø over Birkebeinerriket. Akkurat nå ser det ut som om det skal bli oppholdsvær både torsdag, fredag og lørdag. Det betyr at det relativt beskjedne snøfallet natt til lørdag foreløpig er avlyst- og ser ut til å begrense seg til lenger sør på Østlandet. Men det er fortsatt noe usikkerhet om dette. Det er uansett ikke så store mengder det er snakk om. Prepareringsmessig er forholdene gunstige, da nysnøen får satt seg. Over fjellet kan det til tider være litt vind fra sørvest til nordvest, men ikke mer enn at eventuel snødrift blir ganske begrenset.

Natt til torsdag og natt til fredag kan hende lokal tåke i Østerdalen. 

Stemmer temperaturprognosene kan det bli rundt -10 fredag morgen, stigende utover dagen, over fjellet neppe over 0, man kanskje så vidt over 0 på Lillehammer om ettermiddagen.

 Lørdag morgen også kan hende lokal tåke på Renasiden. Ikke fullt så kaldt som fredag morgen, og dagtemperatur litt høyere enn fredag. 

Dersom de værprognsene vi har nå stemmer, ser det ikke ut til at vind over fjellet skal være et problem. Ei heller sterk kulde, slik det var lørdag morgen i fjor.

Fare for gode løyper:-)
I dag er luftfuktighet ganske høy. Det er heller ikke så veldig kaldt. Da setter snøen seg raskere enn i tørt og kaldt vær. Løypene blir også lettere å pakke og med kuldegrader fester de pakkede snøkrystallene seg bedre og raskere til hverandre, slik at det blir faste spor. 

John kommer med flere oppdateringer de nærmeste dagene.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen