Nyheter

Knallsterkt tilbake etter startnekt

kvinner elite

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Alexander Sundal Skjerven

I desember 2020 var langrennstalentet fra Skiforbundets regionlag Team Elon Vest på høyden med verdenseliten på det ene skirennet etter det andre. Så ble det bråstopp. Like før jul fikk hun startnekt fordi hun ikke hadde oppfylt kravene i Skiforbundets helseattest. 

I dag vant 23-åringen Birkebeinerløpet med over ett minutts margin. 

Da Simpson-Larsen fikk startnekt like før jul i fjor røk hele konkurransesesongen. Etter å ha gitt seg noen dager til å komme over sjokkbeskjeden, tok Simpson-Larsen tak i utfordringene med begge hender. Hun tok ned treningsbelastningen og fikk kontroll på matinntaket. Nå er hun ikke bare tilbake, hun er til de grader tilbake: sterkere og raskere enn noen sinne.

Da Simpson-Larsen vant rulleskirennet Totenrullen i juni, var der hennes første konkurranse siden desember. Siden har det gått strake veien for henne: Hun vant motbakkerennet i Toppidrettsveka for to uker siden, kom på 10. plass i Lysebotn Opp under Blink-festivalen i starten av august.

Og nå altså eliteklassen i Birkebeinerløpet, med over ett minutts margin - til langrennsveteranen Kristin Størmer Steira, som ironisk nok også fikk startnekt for snart ti år siden.  

Totalt var det 4500 løpere påmeldte til Birkebeinerløpet 2021, fordelt på hovedløpet på 21 kilometer og HalvBirken på 12 kilometer

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen