Nyheter

Kriss er klar for nye utfordringer

– Vi skal ha det moro på Birken!
Kriss løpet

 

07.06. 2023 Tekst: Sigrid Øverby, Foto: privat

Kriss fra “Erik og Kriss” og “vigriller” er klar for nye utfordringer som Birken-debutant, når han til helgen stiller til start på Birken fjellmaraton.

– Jeg tror vi har veldig godt av å utfordre oss selv og gjøre ting som er litt utenfor komfortsonen, og dette er et stort steg i den retningen, sier musikeren.

– Et fristed

Kristoffer Chaka Tømmerbakke, bedre kjent som Kriss fra den populære popgruppa “Erik og Kriss”, skal på lørdag løpe Birken fjellmaraton for første gang.

Påmeldinga begynte som et veddemål mellom han og musiker Atle Pettersen. Kameratene er naboer, småbarnsforeldre og har en felles interesse for grilling som de deler på kontoen “vigriller”. Nå dyrker de nye lidenskaper sammen, når Birken fjellmaraton står for tur.

Men med mye på timeplanen, er det ikke bare-bare å få forberedt seg til Birken-debuten.

– Det er småbarnslivet, musikk, grilling, og alt som foregår på en gang. Det gjør at man må tvinge seg selv til å prioritere trening, sier Tømmerbakke.

– Men det er når jeg løper, jeg føler at jeg får litt ro i hodet og tid til å puste. Så løpingen har blitt et fristed.

Føle på mestring

Tidligere i år deltok han i et løp hvor han fikk føle på en enorm mestringsfølelse. Den samme følelsen ser han frem til å kunne kjenne på når han løper over målstreken på Lillehammer.

– Jeg var så overrasket over meg selv og over hvordan det føltes, og at den følelsen varte i flere uker etterpå. Mestringsfølelsen ga meg en reell boost som jeg egentlig ikke var klar over at fantes der ute, forteller han.

– Det var rett og slett en ny voksen opplevelse, og jeg håper jeg finner den igjen etter å ha løpt Birken.

Det er med blanda følelser Kriss deltar på sitt første Birkebeinerløp, og mener det er viktig å ikke ha for høye forventninger til seg selv slik at man får tid til å nyte turen i Birkebeinerriket.

– Selv om det er gøy å utfordre seg selv, så synes jeg også det er viktig å kanskje ikke legge for mye press på seg selv heller. Sånn at man faktisk kan klare å være der ute og ha det litt gøy, for det er derfor vi gjør det.

– Vi skal ha det moro på Birken!

Klar og litt nervøs

Musikeren ser frem til å løpe i det varierte terrenget gjennom det vakre fjellandskapet, og kjenner allerede litt på nervene.

– Jeg gleder meg veldig til å løpe og se hvem andre som er rundt i løypa, og jeg er faktisk litt nervøs, sier han spent.

Før startskuddet går skal de siste forberedelsene gjøres.

– Det blir å ikke endre for mye, bare trappe litt ned, slappe av, og sørge for at man føler seg uthvilt og oppladet på startstreken. Ikke noe dramatisk nå siste uka.

Og snart kan han kalle seg en ekte Birkebeiner.

– Jeg gleder meg til å kunne krysse Birken av bucket-listen

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen