Nyheter

30 stk fra LO-stat til TurBirken

LO-stat TurBirken 41 2019

Tekst: Ingeborg Scheve, foto: Randi Bolstad

LO Stat til TurBirken sykkel

For gjengen fra LO Stat ga Birkendebuten i 2019 slik mersmak at organisasjonen nå er tilbake med nesten doblet tropp - nå oppfordrer de andre organisasjoner til å vurdere liknende tiltak: Det skaper både trivsel og velvære, samhold og fellesskap.

Etter debuten i TurBirken 41 i 2019, ligger LO Stat an til å nesten doble laget til årets utgave av TurBirken og har langt på vei etablert en tradisjon. 

– Da vi syklet TurBirken 41 i samlet flokk første gang i 2019, ble tiltaket så godt mottatt at vi bestemte oss for å gjøre det til en årlig tradisjon, sier Arild Kjempekjenn, som er primus motor for Birken-laget til LO Stat. 

I 2019 organiserte han busstransport og overnatting, påmelding og startnummerhenting, og sørget for at hele laget kom seg samlet til start og trygt i mål drøyt fire mil senere. 

Selv om koronapandemien har satt prosjektet på vent i to år, ga debuten så stor mersmak at Kjempekjenn ligger an til å nesten doble troppen i år. 

– Sist gang var vi 17 stykker. Slik det ser ut nå, kan vi bli opp mot 30 deltakere i år, og vi kommer til å bli flere og flere hvert år, sier han ivrig. 

Les også: Slik blir Birken sykkelfestival 2022

Engasjement og fellesskap
Ideen til Kjempekjenn var kort fortalt som følger: Gjøre det å sykle Birken til en årlig tradisjon i LO Stat med felles start og felles målgang, og dermed etablere en felles event og snakkis for alle, uansett nivå og forutsetninger. 

I tillegg ønsket han seg en stand i målområdet med kaffe og boller, et samlingssted for de som har syklet så vel som en mulighet til å øke oppmerksomheten om organisasjonen og det arbeidet den gjør. 

Som sagt, så gjort. 

– Mottoet til LO Stat er «sterkere sammen», og det er også konseptet for deltakelsen vår, sier Kjempekjenn. 

Han poengterer at laget etterlever mottoet i alle faser av eventen: før, under og etter for deltakerne, samt under og etter på stand i målområdet. 

– Vi er en gjeng med folk på ulike nivåer og med forskjellige forutsetninger og ambisjoner. Selv om vi starter sammen, kommer vi til å splittes opp i flere grupper underveis. Derfor har vi satt opp noen punkter i løypa der vi venter på hverandre, slik at vi kan sykle i mål i samlet flokk, sier Kjempekjenn, og fortsetter:

– Vi har også fått en avtale om å få lov til å sette opp en liten camp ved Håkons Hall. Der kommer vil til å ha nylaget kaffe og boller, lage litt god stemning, og gi folk som er i målområdet og våre deltakere en felles møteplass. 

Dobbeltheader i Lillehammer
Arild Kjempekjenn forteller at denne gangen har LO Stat også valgt å legge sin årlige konferanse til Lillehammer onsdagen og torsdagen i forkant av Birken. 

Ildsjelen har selvsagt en baktanke med å kjøre konferansen rett før Birkebeinerhelgen: å friste enda flere til å bli igjen etter konferansen for å sykle Birken. 

– Dette skal være en hyggelig happening med lav terskel, og noe som forhåpentligvis kan motivere folk til å komme seg ut og trimme litt også. 

FAKTA: Birken sykkelfestival 2022

Når:
 26. til 27. august 2022
Hvem: Syklister fra 0 år og eldre
Hva: Terrengsykkelritt
Hvor: Rena til Lillehammer, samt flere distanser med startsted nærmere Lillehammer


Distanser: 
Birkebeinerrittet 86km
TurBirken 86
TurBirken 41
UltraBirken 120km
UngdomsBirken 16km
BarneBirken 

Detaljene: Påmelding, løyper og løypeprofiler, praktisk informasjon før og under arrangementene, nyheter og resultater på Birkebeiner.no

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen