Nyheter

Løke klar for ny utfordring

Frank Løke
Forrige Birkebeinerrenn var Frank Løke nyoperert da han gikk rennet på tross av legens råd. I år er formen bedre, og han er klar for å slå fjorårets tid og ta merke.

Tekt og foto: Ungdomsreporter

-Jeg er mye bedre nå, jeg føler meg mye friskere, forteller Frank Løke som er entusiastisk til årets Birkebeinerrenn. I fjor måtte han operere beinet to dager før Birken fordi han hadde revet opp en gammel håndballskade. Likevel fullførte han rennet. –Jeg skal nok gå ganske mye bedre enn i fjor, håper Løke som i år satser på å ta merket. 

I tillegg til å ville ta merket, konkurrerer Løke mot sin avdøde bestefars tider. Han deltok 32 ganger og vant klassene M75 og M80. –Det blir veldig gøy å se hvor mange av tidene hans jeg klarer å slå og hvilken alder han var da, sier Løke. Den tidligere håndballspilleren ser fram til helgens renn og folkefest, og håper på at det blir mange tilskuere som heier på birkebeinerne. 

Forberedelsene til rennet har bestått av å delta i Pendlerennet, Holmenkollmarsjen og Madshus Skimaraton, samt allsidig trening. –Jeg er i veldig god form, men skiformen gjenstår å se, sier Løke. -Hvis du vil se god skiteknikk og lære noe burde du ikke se på megStrategien for årets renn blir ‘Aukland-strategien’: å åpne knallhardt og bare øke etter det, som Løke forklarer det.  

Den 13. mars la Løke ut et bilde på instagramprofilen sin hvor han i en kommentar sa at han ville gå Birkebeinerrennet iført borat om bildet fikk 10 000 likes. Tidligere har han syklet Jotunheimen Rundt i borat. Derfor er han positiv til at han også ville klart rennet i samme antrekk, men ettersom bildet for øyeblikket er på 2 600 likes ligger det ikke an til at han må det. -Det skjer nok ikke, heldigvis. Det er jo litt bevisst at jeg la det der nede i kommentaren og ikke i innlegget, forteller Løke. 

Vi har også gjennomført et godt gammeldags "Stjerneportrett-intervju" med Løke, der han svarer på spørsmål litt utenom det vanlige: 

HVA ER FAVORITTMUSIKKEN DIN? 

-ActionFrank og Jul hos ActionFrank, min egen musikk selvfølgelig. 

 HVA ER YNDLINGSMATEN DIN? 

-Hjemmelaga pizza som jeg har brukt mange, mange år på å perfeksjonere. 

 HVIS DU KUNNE TATT MED DEG TRE TING PÅ EN ØDE ØY, HVA VILLE DET VÆRT? 

-Ei god seng, en liter tequila og TVen. 

 FJELLET ELLER STRANDA? 

-Fjellet. 

 HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED HVEM SOM HELST, HVEM VILLE DU VALGT? 

-Putin eller Donald Trump. 

 HVA ER FAVORITTFARGEN DIN? 

-Det er blått, kanskje. 

 HVA SLAGS SPILL HAR DU PÅ MOBILEN DIN? 

-Candy Crush. 

 HVA VAR DRØMMEJOBBEN DIN DA DU VAR YNGRE? 

-Å jobbe med idrett. Jeg ville jo gjerne leve av håndballen, og det gjorde jeg en periode. Det er jeg veldig fornøyd med. 

 HVA ER DET BESTE MINNET DITT? 

-Det var veldig stas da barna ble født. Også har jeg en del sportslige minner fra håndballbanen som er veldig store. 

HVA ER DRØMMEFERIEN DIN? 

-Jeg skal på drømmeferien, jeg skal ned til Nepal og oppå Mount Everest. Det har vært drømmeferien min, og det skal jeg nå om to uker. Det blir gøy. 

HVA VAR FAVORITTFAGET DITT PÅ VIDEREGÅENDE? 

-Jeg var egentlig sterk i det meste, men jeg likte spesielt matte og selvfølgelig gym. Jeg var veldig sterk i det. 

HVA ER FAVORITTLAGET DITT I FOTBALL? 

-Nå er det United, etter at Solskjær blir trener. 

HVA ER DET SPRØESTE DU HAR GJORT? 

-Jeg har gjort mye sprøtt, men kan vel kanskje si boraten på TV. Det var ganske sprøtt, det. Live-sending foran hele Norges befolkning, så ja, det er vel boraten. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen