Nyheter
IMG_1679

Maiken Caspersen Falla (t.h) er et av flere sterke navn på startstreken i Birkebeinerløpet.

Tekst og foto: Terje Lund Olsen

Maiken Caspersen Falla har deltatt i Birkebeinerløpet tre ganger tidligere. I 2014 ble hun nummer fire totalt blant damene og i 2015 nummer tre. I 2016 brøt hun løpet. Hilde Aders ble nummer tre i 2016. Til årets løp er Maiken, Hilde Aders og Marthe Katrine Myhre allerede på startlistene. Marthe har totalt 11 klasseseire i Birkebeinerløpet og vant kvinner elite i 2009. Også Kristin Størmer Steira er påmeldt. 

Veronika Blom hadde fem strake seire før Marthe Mæhlum Johansen vant i fjor. Da ble det nok en andreplasss til Myhre mens Blom ikke deltok. Selv om Marthe Katrine Myhre har 11 klasseseire topper hun ikke statistikken. Det gjør Bjørn Tvedt og Kristen Aaby med 12 klasseseire.

I herrer elite er Anders Gløersen og Morten Eide Pedersen påmeldt. Det er også fjorårets firer Alexander Kirkeberg og Eivind Flugstad Østberg. Brødrene Mårten og Petter Soleng Skinstad og pappa Åge løper HalvBirken.

Sterke svensker
Fra Sverige kommer søsknene David og Ida Nilsson. David har deltatt i VM i maraton mens Ida har 10 SM-gull i friidrett. Nå er hun Ultraløper. I 2017 vant hun Ultravasan på ny løyperekord og hun har vunnet Ultraløpet Transvulcania i Spania to år på rad.

Årets Birkebeinerløp er det 21. i rekken. 24 løpere (4 kvinner og 20 menn) har deltatt i alle løpene siden starten i 1998.

Birkebeinerløpet er et flott terrengløp. Hovedløpet er på 21 kilometer med start på Birkebeineren skistadion og målgang ved Håkons Hall på Lillehammer. Løpet har også distanser på 12, 42 og 60 kilometer samt egne distanser for barn og ungdom.

IMG_1024
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen