Nyheter

-Neste gang klarer jeg målet mitt uten krampe

ketil solvik olsen
Ketil Solvik-Olsen, samferdselsminister, nådde ikke målet sitt på under 4 timer, men har hatt en fantastisk tur over fjellet.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

- Det var helt fantastisk,  med nydelig vær og veldig bra med publikum langs løypa, som heier på alle! sier Solvik-Olsen. Videre skryter han av alle birkebeinerne som er høflige og greie og slipper hverandre frem.

Sykkelministeren hadde et mål om å klare turen på under 4 timer, dessverre holdt ikke dette helt inn. -Jeg fikk krampe og måtte stoppe to ganger, neste år klarer jeg det uten krampe, sier han.

I og med at Solvik-Oslen har trent mest på flat mark, var det motbakkene han var mest spent på i forkant av rittet. -Men det har gått greit på alle måter, jeg er fornøyd, det er et minne å ta med seg.

Solvik-Olsen skryter av Birken som arrangment, og mener det er viktig både for sykkelsporten og folkehelsa. -Birken er et fint trenigsmål som man sikter inn mot og som gjør at du sykler litt mer enn du ellers ville gjort.

Som samferdselsminister er han jo veldig opptatt av veier, og han hadde sett noen veier hvor asfalten trenger utbedring, men poengterte at det er mange mange uten asfalt som aldri bør få det heller.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen