Nyheter

Birkebeinerrittet 30 år i jubileumstrasè

artig med flaske

27.04.2023 Foto og tekst: Birken

Lørdag 26. august arrangeres Birkebeinerrittet for 30. gang. Jubilanten gleder seg til festen og håper du sammen med andre sykkelglade venner tar turen til Birkebeinerriket siste helga i august.

I forbindelse med  jubileet gjør vi som arrangør noen endringer

Jubileumstrasè

Vi tar tilbake første del av den opprinnelige traseen fra -93 og -94 hvor du sykler via Vivelstadsvea ned til Åstadalen og opp igjen til gåpartiet i Djuposet. Løypa forkortes med to km og de krevende steinpartiene fra Svartåfloen ned til Djuposet erstattes med fin grusvei. Se oppdatert kart, løypeprofil og løypebeskrivelse

HalvBirken og UltraBirken utgår

Med få påmeldte deltagere til HalvBirken og UltraBirken kan vi dessverre ikke opprettholde arrangementene med de ressurser som må på plass for å gjennomføre med egen startarena på Pellestova og en krevende logistikk i fjellet.

Vi er lei oss for at vi må legge ned disse to distansene som har vært en del av vår sykkelfestival i mange år. Nå legger vi ressursene og fokuset på hovedarrangementet, Birkebeinerrittet, for å gjøre sykkelopplevelsen så god som mulig for deg som deltager.

Klasser for alle – også trim og gravel

I Birkebeinerrittet 84 km kan du velge mellom konkurranse (alder og elite), trim, All-Road (gravelsykkel), EL-sykkel, Tandem og FH. Du kan også velge med eller uten tidtaking.

I tillegg arrangerer vi UngdomsBirken 12-16 år på samme dag som Birkebeinerrittet og BarneBirken 0-11 år på fredagen.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen