Nyheter

14 dager igjen til Birken

gunn rita på sykkel

Tekst og foto: Gunn-Rita Dahle Flesjå

2 uker igjen til Birken. Hva gjør jeg av trening og forberedelse de siste 14 dagene før Birkebeinerrittet går av stabelen?

Jeg er blitt mosjonist og har ikke tid og anledning til å trene hver dag lenger. Det går også litt tid mellom hver gang jeg får lagt inn en langtur på 2-3 timer. En typisk uke kan være at jeg løper 2 dager og får kun en tur på sykkelen. Det er mer enn nok for å få en flott tur over fjellet fra Rena til Lillehammer om en har fokus på opplevelse og sykkelglede.

Dersom du stiller til start med fokus på resultat og tid, så må du muligens legge inn litt mer trening og timer på sykkelen. Det er jo en smakssak og opp til hver enkelt hva en setter opp som mål og fokus ved deltakelse i Birken eller andre tur ritt. Personlig så synes jeg at altfor mange mosjonister har for mye fokus på tid og konkurranse i stedet for tur og opplevelse.

De siste forberedelsene inn mot ritt-dag har jeg som mål om å få til 2 langturer på 3 timer, en per uke, samt 2 korte økter hvor jeg kjører litt på i noen av bakkene. Litt for å få opp pulsen, vekke muskulatur, ta i litt gjør godt, samt å kjenne litt på den gode følelsen som adrenalin og endorfiner gjør med kroppen.

Spis vanlig
I matveien spiser og drikker jeg som vanlig. Mulig det blir pizza i Lillehammer kvelden før! I det daglige så tenker jeg i bunn og grunn at vi må tenke minst mulig behandlet mat, mye frukt og grønt, samt jevnlig påfyll av vann. Det verste en kan gjøre noen dager før start er å teste ut masse nytt av mat, både hvor mye en spiser og når. Det du ønsker å fylle på med underveis, både av fast føde og flytende, er også greit å teste ut på forhånd slik at en ikke får en trøblet mage.

Gled deg:-)
Jeg gleder meg stort til årets store Birkendag. Håper jo selvsagt på fint vær, men uansett så blir det en stor opplevelse jeg tar med meg videre. Siden jeg skal sykle sammen med min far i år (70 års gave), så skal jeg ikke sykle for full maskin fra start til mål, men jeg må nok ta i litt da min far har trent langt mer enn jeg har gjort de siste 3 månedene.

Ønsker dere alle fine treningsdager frem mot rittet, så ses vi på startstreken på Rena, på sykkel over fjellet eller i mål på Lillehammer. Kos dere masse.

Sykkelhilsen fra Gunn-Rita

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen