Nyheter

- Skal iallfall prøve

Kristian Klevgård
Kristian Klevgård er fersk vinner av Cyckelvasan og Grenserittet. Han tror det blir tøft, men skal iallfall gjøre sitt for nok en seier.

Tekst: Ungdomsreportere  Foto: Privat

-Det er jo alltid et mål å vinne, men i Birken blir det nok veldig vanskelig. Det er så utrolig mange gode ryttere og store lag. Og når du får den miksen mellom langryttere og terrengryttere så blir det i hvertfall veldig vanskelig. Man har jo alltid lyst til å prøve å være oppi der og prøve og lage litt sykling. Så jeg skal i alle fall prøve. Det blir veldig spennende å se hvem som kommer først, forteller Klevgård som har trådt sine barne- og ungdomsår på Rena. 

Løypemessig mener Klevgård at Birken-traseen passer ham godt. - For oss som liker å bare ha enklest mulig vei fra A til B er Birken veldig fint. Det som likevel er litt spesielt med Birken er at den har den teknisk finale inn til mål. De siste kilometerne er det en fordel med en fulldemper eller en dempevariant. Jeg kommer til å kjøre en stiv gaffel for å få en litt billig reise på grusveiene, så det blir på en måte taktisk underveis spesielt i Birken.  

-Hva er din sterkeste side som rytter? 

Jeg er ganske flink til å posisjonere meg og sitte på de riktige stedene. I tillegg er jeg glad i å lage sykkelritt. Og hvis det i tillegg er slik at det blir veldig hardt, med full gass fra start, er det noe som passer meg veldig bra.  

At det er meldt noe regn og tunge forhold er heller ikke noe Klevgård lar seg skremme av. - Jeg håper det blir seigest mulig, at det blir litt tyngre på grusvegen passer meg veldig fint, mener Klevgård, som også tror det kan gjøre det lettere å komme seg av gårde fra feltet. 

-Hvis det blir en duell inn mot mål, hvor god er du nedover? 

-Det er jeg veldig spent på også. Jeg tror den som tør å tenke minst fra toppen og ned har en fordel.  Og med den nye finishen i år tror jeg du har en fordel hvis du legger igjen hodet litt på toppen, da tror jeg at du kan sykle fort på alle typer sykler. Nå har jeg syklet litt gjennom finalen med stiv gaffel og det gikk helt fint. Så jeg tror det kan bli veldig spennende, det kommer hvert fall til å bli tett.  

Mange birkebeinere er litt usikre på hva de bør huske på og hvordan de skal legge opp turen fra Rena til Lillehammer. Klevgård mener noe av det viktigste er å ha en slagplan. - Du må ha en slagplan.  Har du mål om å komme deg raskest over eller er målet bare å ha en fin tur.  Det er opp til hver enkelt, men iallfall for å få en best mulig tid er det fint å tenke litt gjennom hvordan du skal bruke krefter. Hvor det er lurt å hente deg litt inn og legge en plan på det. Også er det å spise godt underveis. Nå som det blir kjøligere vær er det lett å glemme å spise og drikke underveis. Så ha en plan på det, ellers er det fort gjort å gå på en smell. Så spise godt underveis, godt dagen før, slappe av og kanskje ha seg en liten spinningøkt, så man ikke får en smell til start.  

Gode råd der, fra en av forhåndsfavorittene, Kristian Klevgård.   

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen