Nyheter

Skiturer med fem ulike startsteder

IMG_5916

«35 turer i verdens beste skiterreng Hafjell – Øyefjellet – Nordseter – Sjusjøen»

Viddene og fjellskogen mellom Hafjell/Øyerfjellet og Sjusjøen er som skapt for langrenn, og tiltrekker seg alt fra verdensmestre til nybegynnere på ski. Nå kommer den første boka som gir en samlet presentasjon av denne enestående langrenns-destinasjonen, som mange mener er i verdensklasse. Birken-skribent Øyvind Wold, har på vegne av Øyer turskiløyper fått i oppdrag å lage teksten.

- Foruten turene har vi også lagt vekt på å få fram den unike tilretteleggingen og servicetilbudet som finnes i dette store skiområdet. En annen sak er at vi tror at ganske mange ikke er klar over de mange flotte løypene nordover fra Mosetertoppen, og vi håper de vil bli litt mer nysgjerrige på denne delen av fjellet, sier Wold.

Boka tar for seg turmuligheter ut fra fem forskjellige utgangspunkter, og har detaljerte kart og mange nyttige fakta for den som skal planlegge skiturer. Du finner blant annet forslag til korte «Bli kjent»-turer, beskyttede uværsløyper, turer til serveringssteder, lengre snaufjellsrunder og toppturer med utsikt i alle kompassretninger. Boka er gjennomillustrert og er ment å inspirere skiløpere på alle nivåer til å prøve nye turer.

- Hovedvekten av turene er kortere enn 30 kilometer og kan gjennomføres av de fleste, men det finnes mer krevende forslag, som for eksempel «Birken-testen», en temmelig kupert runde fra Mosetertoppen skistadion, avslutter Wold.

Boken er rikt illustrert med detaljerte kart og fantastiske vinterbilder.

Pris kr. 398, www.oyerturskiloyper.no

 

Bok
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen