Nyheter

Slik blir Birkebeinerrittet 30 år!

7654_TIM1_06650

23.06.2023, oppdatert 16.08. Tekst og foto: Birken/Sportograf

Birkebeinerrittet 30 år! Jubileum og bursdagsfest 25.- 26. august med flere nyheter!

MTB, Gravel, EL eller tandem?
I årets utgave av Birkebeinerrittet kan du skreddersy din egen sykkelopplevelse: Ønsker du å pushe grenser alene eller sykle sammen med dine sykkelvenner? Ønsker du med eller uten tid? Ta gjerne EL-sykkelen eller kanskje du har blitt Gravel-entusiast og ønsker å sykle Birkebeinerrittet med bukkestyre? Vi har klasser og puljer for alle. Uansett hva DU går for, garanterer vi 100 prosent Birken-stemning.

Jubileumstrasè
Vi tar tilbake første del av den opprinnelige traseen fra -93 og -94 hvor du sykler via Vivelstadsvea ned til Åstadalen og opp igjen til gåpartiet i Djuposet. Løypa forkortes med to km og de krevende steinpartiene fra Svartåfloen ned til Djuposet erstattes med fin grusvei. Se oppdatert kart, løypeprofil og løypebeskrivelse.

Sykle med de du vil
Flere vennegjenger, kollegaer eller familier får sjansen til å legge opp til en felles sykkelopplevelse, og ha et felles treningsmål å jobbe mot. 

Er dere er en gjeng som ønsker å sykle sammen tilbyr vi samlet start. Har alle i gruppen seeding? Da vil dere bli satt opp samlet i puljen til den av dere som får senest starttid.Send en e-post til info@birkebeiner.no  med navnene på de som ønsker å sykle sammen innen 22. august.

Endringer i eliteklassene
ME og KE starter i år først i feltet kl 09.00 og 09.05. Deltagere i eliteklassene rankes ikke lenger inn i aldersklassene. Det blir i den forbindelse også merkeberegning i eliteklassene på samme måte som i aldersklassene.

NY Birkenlåt!
Birkebeiner og artist Kine Kleveland fremfører rykende fersk Birken-låt sammen med elever fra skolene i Åmot kommune på Rena torg fredag kl. 19.00 og på Lillehammer lørdag kl. 15.15.

NRK Supershow og BarneBirken
Vi inviterer til festdag i Rena sentrum for alle barn i hele Norge og feirer 30 år med syklende Birkebeinere fra Rena til Lillehammer.

BarneBirken i Rena sentrum starter kl 16:45 før NRK Superbussen setter fyr på Rena Torg med ny BlimE-dans, Fantorangen-show, sjøbananer og profiler du kjenner fra NRK Super. Les mer her

Rena Handelsstandsforening byr på gratis pølser og is til alle barn og kveldsåpne butikker. 

Vinn Gravel-sykkel fra Scott
Alle påmeldte til Birkebeinerrittet er med i trekningen av Gravel-sykler fra Scott. Meld deg på og vær med i trekningen av Speedster Gravel 30, Veil pris: 21.999,-

Jubileums-Quiz
Hvor godt kjenner du Birken? Test din Birkenkunnskaper i vår jubileums-Quiz

FAKTA: Birken sykkelfestival 2023

Når: 25. til 26. august 2023

Hvem: Syklister fra 0 år og eldre

Hva: Terrengsykkelritt

Hvor: Rena og Lillehammer

Fredag 25. august:

  • BarneBirken Renaog Lillehammer
  • Ny Birkenlåt og NRK Supershow på Rena
  • Sport 1 marked og utstillere


Lørdag 26. august:

  • UngdomsBirken 16 km
  • Birkebeinerrittet 84 km
  • Sport1 marked og utstillere
  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen