Nyheter

-Syklingen gjorde at jeg klarte å holde fokus

veien tilbake
Birken-deltaker, Ronny Finnerud, er tidligere rusmisbruker, har kommet seg ut av rusproblemene ved hjelp av sykkelen.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Veien Tilbake

Ronny Finnerud har en lang rusbakgrunn og er domfelt, men har reist seg og er i dag gift, i fast jobb og har blitt pappa. -Jeg bestemte meg for å slutte med rus, og syklingen gjorde at jeg klarte å holde fokus på noe helt annet, forteller han. Gjennom Veien Tilbake, et aktivitetstilbud for personer med rus- og/eller soningsbakgrunn, deltok han på sykkelekspedisjonen Veien til VM. Ekspedisjonen gikk ut på å sykle fra Oslo for så å ende opp i Bergen under sykkel-VM.  

Ekspedisjonen brakte mer enn bare opplevelser fra sykkelsetet. Ronny giftet seg likeså godt i VM-byen og bryllupet hans ble filmet og vist på TV2-nyhetene. Ronny sykler sammen med 49 andre fra Veien Tilbake, blant annet presten Jens Ivar Aasen, som viet ham.  

Han har ikke trent like mye i år, som da han var med på sykkelekspedisjonen, så veien over fjellet blir tung, men han skal uansett gjennomføre. -  Jeg har tenkt på jobb i hele sommer så jeg har ikke sykla noe særlig, men det blir sikkert bare artig det når jeg får gjennomført det.  

 

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen