Nyheter

Teaser UltraBirken sykkel

1400x720 fint vann og sol
Gled deg til årets UltraBirken - 112 km i vakkert terreng!

Tekst: Aksel Selmer, Foto: Bjørn Ballangrud

Nå roper fjellstiene på oss igjen. Det rykker i vårkåt karbon og sykkeldekkene svulmer av virketrang. Derfor er det vakkert at traseen til årets UltraBirken er klar, og at den smyger seg på fristende og kreativt vis gjennom velkjent Ultra-landskap.

Selv om fjellene er de samme stødige og trygge du kjenner fra før, fremstår komponeringen av sporet du skal følge i slutten av august som meget rytmisk og musikalsk. Her svinger løypelegger Bjørn taktstokken så begeistret at du ikke kan annet enn å danse med. Du vil jodle av full hals når det bærer nedover på lekne og jazza stier.

Merk deg at dette årets motbakker er ikke av det slaget som gjør løypeleggerens navn til et skjellsord. Er været med oss, vil farten kunne være høy og gleden desto større. Om versene er heftige og energiske som ei jazzlåt, er refrengene særdeles dansbare. Men det er ikke Ultra om det ikke svir i låra og knyter seg i leggene. Du skal også denne gangen få vist at du er tøff og barsk og har vilje på nivå med en islandsk landslagsspiller i fotball.

Såpass kan vi synge ut om: du skal få nynne til klassikere som Reinsfjell, Hitfjell, Kriksfjell og Lunkefjell, men ikke tro at du dermed skjønner hva slags takt dette sporet går i. Bjørn er en luring, og når du først innser hvilke planer han har for deg og sykkelturen din, vil du beundre og bejuble kreativiteten hans. Plutselig siterer du, høyst ufrivillig, Lars Monsen: ”Den så jeg ikke komma”.

 

Det er en fest av ei langspillplate Bjørn har komponert, med mange potensielle hits. Han byr opp til dans på stier vi vet du vil digge, og du, kjenner vi deg rett,  kan ikke få på deg danseskoene fort nok. Vi ses på Pellestova den 25. august.

Traseen er ca 112 km lang, har ca 2450 høydemeter og forventet sluttid/vinnertid er ca 05.30

Meld deg på til UltraBirken sykkel

God tur!

Bilder fra løypa

  
Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen