Nyheter

Temakveld med Filip Ingebrigtsen

IMG_1816

- Skal man komme videre må man sette seg nye mål.

Det var fullsatt sal da Sportsmaster og Birken arrangerte temakveld om løping i Sportsmaster sine lokaler på Nesbru tirsdag kveld. Filip Ingebrigtsen var til sted og fortalte om sin karriere og ga sine løpetips til en engasjert forsamling.

Filip har hatt oppturer og nedturer. Fra gull i EM og bronsemedalje i VM på 1500 meter til disk i OL. I tillegg har han slitt med astma og allergi.

- Man kan ikke unngå smeller eller motgang. Skal man komme videre må man sette seg nye mål. Det er det eneste som fungerer, fortalte Filip.

Filip fortalte at han bruker mye spesifikk trening. Det handler om å repetere og løpe mye. Vi øver på å finne flyten, det riktige steget og løper mye på høy hastighet. Lange intervalløkter løper de helst på mølle. Da har de best kontroll på intensiteten i økta. Han la til at han får samme løpesteg på mølla som ute på flat mark.

Filip har mye fokus på aktiv fot i bakken samt å lande på flat fot. Lander man på hælen blir det for lang bevegelse til neste steg. I tillegg er det viktig å få kraften til å gå fremover og ikke opp og ned.

Ved skader bruker Ingebrigtsen-gutta løping i vann, ellipsemaskin samt å gå i motbakke på mølle. Det er skånsomt og det opprettholder løpebevegelsene, fortalte Filip.

IMG_1809

På spørsmål fra salen om det ikke er kjedelig å løpe i samme traseen dag etter dag svarte Filip med et smil at det går på autopilot og plutselig er økta over. Et annet spørsmål var om hva han tenker på under treningsøktene. - Mat, svarte Filip raskt og la til at det var viktig å tenke teknikk.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen