Nyheter

UltraBirken - jubileumstraseen 2019

UltraBirken 2017 sportograf-106604269_lowres

Tekst: Aksel Selmer, Foto: Sportograf

Poeten Aksel Selmer gir deg årets første løypeteaser til UltraBirken - det er bare å glede seg!

Velkommen til stifest i fjellet!
Løypelegger Bjørn har vært raus med godbitene når den tiende utgaven av Norges kuleste og tøffeste terrengsykkelritt skal gå av stabelen. Han kan by på sprudlende utforkjøringer, rytmiske kneiker og dansbare stier, selv transportpartiene går i valsetakt.

På menyen til kapellmester Bjørn i slutten av august står et spenstig potpurri av utfordringer for den festklare syklisten; noe for en hver smak og mest til alle sammen.

Om det var et måltid han skulle ha servert, vil han ha bydd deg på høyfjellstapas, og en dessert kalt lykkefølelse; den du smaker på når du passerer mållinja ved Håkons hall.

Jubileumstraseen er en slags ”greatest hits” fra Ultrabirkens suksessrike historie. Noen av de gjørmete slagerne fra Renasiden er forståelig nok ikke med, men ellers er den ene godbiten etter den andre på plass; her er det bare å nynne med på de taktfaste refrengene. Noen av disse stiene er allerede klassikere, enten det går oppover, bortover eller nedover. Mange syklister har dem lagret på sin favorittspilleliste, og må bare spille dem igjen og igjen gjennom sesongen.

Når Bjørn Ballangrud byr opp til dans, er det ingen grunn til å nøle; da er du garantert svett moro og slitne lår. Det stiligste med Bjørn er at han greier å få noe nytt og tilsynelatende uoppdaget ut av stier vi allerede mener vi kjenner. Han er en mester til å tråkle sammen kjent og kjært og underholdende slik at det føles nytt og spennende. Og han fornekter seg ikke; noe nykomponert har kommet med på dette albumet også.

Åpningslåta heter selvfølgelig Pellestova, og den siste, langsomme dansen er som alltid Håkons Hall, men spillelista mellom disse forblir ukjent til dagene før konserten, jeg mener rittet.

Meld deg på nå, UltraBirken 2019 blir garantert et høydepunkt denne sommeren.

Les mer om UltraBirken 2019

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen