Nyheter

Ungdom nå til dags!

eirik snø 2023 1400x720

Velkommen til Birken skifestival ved daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen

Ungdom nå til dags!

Dere holdt oss på pinebenken lenge. Men de siste dagene har påmeldingstrykket vært stort, spesielt fra kommende generasjoner Birkebeinere.

Norske kultur- og idrettsarrangement har hatt vanskelige tider ut av pandemien. Birken er intet unntak. I likhet med andre nasjonale og internasjonale skirenn i vinter ser vi at flere enn tidligere venter med å melde seg på, men at det kommer på veldig mange deltakere de aller siste dagene før start. Økningen fra i fjor er markant, noe vi setter stor pris på!

Birken forvalter en norsk kulturarv, tuftet på et gammelt sagn fra tidlig 1200-tallet. Birkebeinerrennet som var det første turrennet i Norge da det ble arrangert i 1932, bringer videre en viktig tradisjon og historie. Egenarten og særegenheten ved Birkebeinerrennet skal vi derfor forvalte på en god måte, samtidig må vi som arrangør justere og fornye oss i takt med tiden for å nå ut og rekruttere nye deltakere.

I år er det derfor spesielt motiverende å registrere fortsatt stor oppslutning om den nasjonale massemønstringen UngdomsBirken, og at vi har 35-40 prosent debutanter påmeldt på de øvrige rennene under skifestivalen. De største puljene i Birkebeinerrennet har vi de siste årene tradisjonelt funnet i klassene 40+, men i år er de store puljene blant de unge voksne i alderen 25-40 år.

Birken ser altså ikke lenger ut til bare å være et treningsmål og en årlig opplevelse forbeholdt mor, far, bestemor og bestefar – mange unge følger etter i sporene til foreldregenerasjonen og de som mange hundre år før dem brakte kongsbarnet i sikkerhet. Slik er ungdom nå til dags.

Det er en utrolig glede å kunne ønske alle deltakerne velkommen til Birken. Vi som arrangør hadde ikke klart å arrangere skifestivalen 17. – 19. mars uten prisverdig innsats fra rundt 1200 funksjonærer og frivillige, samarbeidspartnere og kompetente rennkomiteer. En stor takk fra oss ansatte til alle sammen.

Alt ligger til rette for at årets skifestival skal bli en flott opplevelse, med mye folk i fjellet, på arenaene og langs løypene.

Velkommen skal du være!

Mvh Eirik

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen