Nyheter

Ungdommen må sykle mer

Eirik Torbjørnsen
Eirik Torbjørnsen er daglig leder i Birken AS og forteller at mange synes det er noe spesielt med Birkebeinerrittet og stemningen før, under og etter rittet. I tillegg er dette er Norges største sykkelritt og mange har det som mål for treningen sin.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Torbjørnsen sier videre at han tror interessen for å sykle på sti i flott fjellterreng vil øke og ser lyst på framtiden for UltraBirken på 100 km.

På spørsmålet om hva framtiden vil bringe for Birkebeinerrittet, svarer Torbjørnsen at dette er todelt: Birkenarrangementene skal på den ene siden ta vare på tradisjonene som bygger på sagnet om kongsbarnet Håkon som ble bragt over fjellet på begynnelsen av 1200-tallet, samtidig som de må tilpasse seg nyere tider og andre forventninger hos deltakerne.

Avslutningsvis er Torbjørnsen bekymret for rekrutteringen av deltakere framover, da det er færre unge som sykler for å holde seg i form. Her vil Birkenarrangøren samarbeide med de andre rittarrangørene og Norges Cykleforbund for å finne løsninger som igjen kan øke interessen for sykling.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen