Nyheter

UngdomsBirken er skiglede og fellesskap

lyn ski 2022

Tekst: Birken, Foto: Lyn ski.
Bildet er fra familiesamling i Trysil november 2021


UngdomsBirken ski
er Norges største ungdomsrenn med 1400 deltagere. Lyn ski er er den største skiklubben med 134 påmeldte ungdommer i alderen 12-16 år.

Hva betyr UngdomsBirken for Lyn ski?
-For oss er UngdomsBirken skiglede og fellesskap. Vi skal ha det morsomt på tur og vi ønsker å vise at UngdomsBirken er for alle som er glad i å gå på ski, sier daglig leder i Lyn ski Annik Bjørndal.

Dette er et renn som passer alle. Også for de som ikke er like glad i å gå to km intervaller som er vanlige distanse for denne aldersgruppen.

- Vi har UngdomsBirken som årets høydepunkt. Klubben booker overnatting til alle som ønsker der, både utøvere og foresatte. I år er vi fordelt på Birkebeineren Hotell og Apartments, Nordseter Fjellestue og hytter på Sjusjøen. 

Skitur, omsorg og felleskap
Lyn ski legger opp til en sosial helg med mye moro.  Dette er ett av høydepunktene gjennom sesongen for mange. Nå er det to år siden forrige arrangement, og hele to kull som aldri har gått rennet før. Det gir litt ekstra spenning for noen.  

Annik tror nøkkelfaktorene ligger i hardt arbeid, mye omsorg, skiglede og fellesskap.  

UngdomsBirken er Birkens rekrutteringsarena
- UngdomsBirken er svært viktig for oss som rekrutteringsarene, og Birkens viktigste bidrag for å opprettholde interessen for vår nasjonalsport. Det er en utrolig flott, sosial og inkluderende ramme rundt rennet som favner både de mest ivrige og de mange som kun går dette ene rennet i året. At vi har 1.400 ungdommer oppstilt til en fellesstart på Sjusjøen i år er helt fantastisk, i lys av en stor smittetopp nå i mars og hvordan pandemien har rammet barn- og ungdom de siste to årene, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen

Største klubber

Lyn Ski
Røa IL
Kjelsås
Heming IL
GUI
Asker Skiklubb
Rustad IL
Nes Ski
Haslum IL
Lillehammer Skiklub
Konnerud IL
Nittedal IL
Skedsmo Skiklubb
Gjesdal IL
Fossum IF
LØRENSKOG SKIKLUBB
Vind IL
Rælingen skiklubb
Byåsen IL
Trøsken il
IL Koll
Hamar Skiklubb
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen