Nyheter

Velkommen til Birken skifestival

Skibilde Eirik 2022

Foto og tekst: Eirik Torbjørnsen, daglig leder i Birken

Drømmen om Birken

Birkebeinere er vant med motbakker. De siste to årene har kneikene vært lange og seige, men nå er vi over toppen og kan sette fart på skia.

10. mars 2020. To dager før Norge stenger ned, avlyses Birkebeinerrennet. De tre påfølgende Birken-festivalene ble også avlyst. Vårsola smelter alltid bort skisporene etter oss, men drømmen om Birken fordamper ikke, selv ikke i en pandemi. I 90 år har vi lånt fjellet, og nå er det på nytt klargjort.

Birkebeinerrennet bringer videre en viktig tradisjon og historie. Rennet var det første turrenn i Norge da det ble arrangert i 1932. 197 karer sto på start. Siden den gang har rundt 400.000 nordmenn gått rennet over fjellet – i sporene til de som brakte kongsbarnet i sikkerhet. Birken betyr mye for mange som årets trenings- og mosjonsmål. Å gå Birken skal være en utfordring, men samtidig være oppnåelig og tilgjengelig for alle – uansett utgangspunkt.

Når skifestivalen nå er tilbake vil den være gjenkjennbar, med ulike opplevelser og distanser. Fredag 18. mars med fokus på kos, hygge og lave skuldre gjennom TurBirken 28 og 54, samt SkøyteBirken og StafettBirken.

Lørdag avvikler vi vår TV-sendte klassiker, selveste Birkebeinerrennet, med et myldrende folkeliv og stemning langs løypa. På søndag får de yngste skinne, med barneskirenn på begge sider av fjellet og ikke minst stormønstringen UngdomsBirken.

Det er en utrolig glede for oss i Birken å kunne ønske deltakerne våre velkommen tilbake. Vi i Birken hadde ikke klart å arrangere skifestivalen uten prisverdig innsats fra rundt 1200 funksjonærer og frivillige. En stor takk til alle sammen! Det er også på sin plass av meg som leder å takke alle ansatte, samarbeidspartnere og rennkomiteene for solide bidrag.

Alt ligger til rette for at Birken Skifestival 2022 skal bli en flott skiopplevelse, med mye folk i fjellet, på arenaene og langs løypene. Velkommen skal du være!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen