Nyheter

Vi trenger hjelp - DIN hjelp!

Nytt i år - flere miljøvakter ute i løypa
Ned mot Nysætra

22.02.2024 Tekst og foto: Birken

Forsøpling i traseen forårsaker stygge fall og skader under SkiBirken. Når du kaster avfallet ditt i skiløypa, skader du ikke bare miljøet, du skader også de som kommer bak deg !  I år øker vi antall miljøvakter ute i løypa, de skal forebygge men også straffe om nødvendig.

VÆR SÅ SNILL – ta med søpla til nærmeste avfallssone eller legg søpla tilbake i der du hentet det ifra. Vi ser mange inntar gel og barer i utforkjøringene og kaster det rett i sporet. Søppel i løypa forårsaker stygge fall og alvorlige skader.

Tilbakemeldingene fra Birkens deltagere:
-Jeg har trynet to ganger pga tomme tuber. Sist med brist i skulderen som resultat. Ved å håndheve reglene blir det en bedre opplevelse for alle.

-Forsøpling i form av tomme gelbarer i sporet ga en dårlig opplevelse trekker ned helhetsinntrykket.

-Alt for mange kaster geltuber i løypa. Ein framfor meg tryna og brakk skia pga geltube i sporet. Eg datt og utan skade av person og utstyr. Burde vera mykje meir kontroll og disk om ein kastar utanfor merka plassar.

- Kjipt med alle geler/sportsbar/søppel i nedoverbakkene etter eliteløperne og pulje 1 løpere. Trist at 70+ løper falt i nedoverbakkene grunnet dette

-Forsøpling av lånt natur hører ikke hjemme i 2023. I tillegg forringer forsøplingen opplevelsen til de som starter bak. Jeg så flere som falt i bakkene fordi de kjørte over gelpakker, selv fikk jeg riper i skiene og dårligere glid og feste siden gelrester limte seg til skismøringen

15 minutter tillegg i tid
Det er nulltoleranse for forsøpling i løypa. Registrert forsøpling i og langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.

Nytt i år - flere vakter ute i løypa

  • Betydelige flere vakter ute i løypa, spesielt i utforkjøringene. Vaktene rapporterer inn startnummer og sted hvor det kastes
  • Egne avfallssoner som er godt skiltet ved alle matstasjoner
  • Skilting langs løypa
  • Kildesortering av avfallet i samarbeid med våre partnere GLØR og RagnSells

Foregangsarrangør innen bærekraft - hva skal til?

- Vi i Birken må jobbe kontinuerlig med forbedring for at vi kan kalle oss en foregangsarrangør innen bærekraft.  Deltakerne, partnere og de frivillige er nøkkelen til å lykkes her. Når vi stiller disse kravene om bærekraft til oss selv, forventer vi det samme av våre funksjonærer, deltakere og samarbeidspartnere. Vi må tilrettelegge slik at de kan bli gode på det vi ber dem om, sier Jean F. Gehin i Birken.

Les mer om Birkens bærekraftstrategi

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen