Nyheter

Vil skape Birkenbølge over landet

Frank Edqvist

Foto:Frank Edqvist, Tekst: Randi Bolstad

Frank Edqvist fra Harstad har deltatt på Birkebeinerrittet de siste 12 år og bare elsker sykkel som treningsform og ikke minst elsker han Birken som konsept.

-  Jeg gjør dette, vervingen, fordi jeg har sett at det er blitt færre påmeldte til Birken de siste årene. Dette merkes også her lokalt da vi blir færre på trening. Å stå på Evenes å vite at det er under 10 deltakere fra Harstad CK, Vesterålen CK og Narvik CK tilsammen, var skikkelig nedtur. Da bestemte jeg meg for å starte "Birkenbølgen over landet". 

Jeg ønsker at flere rett og slett skal få oppleve Birken!  

Birken er mer enn et sykkelritt
Birkebeinerrittet har gitt Frank så mye mer enn bare selve sykkelrittet

- Birkebeinerrittet er ikke bare et ritt, men for meg så mye mer (klisje men sant). Fredag på Rena med forberedelser og det å treffe syklister fra hele landet. Lørdag spenningen før start, å komme i mål til masse folk som gliser fra øre til øre, både ryttere og funksjonærer. Treffplass og mingling i og ved Håkonshall,  Lillehammer "by night" fellesmiddag og masse prat om rekorder, merker, utfordringer, løypa etc. er bare helt supert!

Bedre sammen
Veien til Birken er en super måte å samle medlemmer og venner for felles trening. Alt blir lettere når man har et mål med treningen og flere å dele dette med.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at, jeg er i dag godt trent på grunn av Birken! 

Jeg får god hjelp fra Geir Kristian Gotliebsen som også er en erfaren Birkebeiner. Han fikser transport og er med på informasjonsmøter i forkant.

Har allerede 23 med på laget
- Vi har kontaktet ulike klubber, opprettet et eget Facebookarrangement og vi holder informasjonsmøter om Birken 2019.

Det er jo helt topp å kunne hjelpe nybegynnere 319 dager før start:-) 

Utfordrer klubber og sykkelmiljøer
Frank ønsker at flere der ute tar oppfordringen med å skape Birkenbølge over landet. Kontakt gjerne Frank ved å sende en e-post til fredqvist@gmail.com 
 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen