Nyheter

VinterBirken QR

løype dølfjellet

30.01.23. Tekst og bilde: Birken

PS: oppdatert 17.02: VinterBirken QR gjennomføres ikke lørdag 18. februar pga sterk vind og snødrev i fjellet.

Vår vurdering etter samtaler med meteorolog og løypeansvarlig er at VinterBirken QR fra Rena til Lillehammer avlyses lørdag 18. februar. Gjennomsnittsstyrke vil være 10m/s fra nord-vest, frisk bris gjennom hele dagen med kast opp til 16/17 m/s. I tillegg er det spådd store snømengder i løpet av fredag, slik at sporene vil blåse igjen rett etter at de er blitt kjørt.

Merk at QR-Birken gjennomføres lørdag 25. og søndag 26. februar som planlagt. Da håper vi flest mulige tar den fine skituren mellom Rena og Lillehammer.

Ta med familie og venner ut i skisporet 25. og 26. februar – gå i det tempoet og den retningen du selv ønsker. VinterBirken QR er et folkehelsetilbud som passer for alle, enten du vil sette ny pers over fjellet, eller kose deg og bli kjent med Birkebeinerløypa. Aldersgrense er 13 år og du får godkjent din Birkendeltagelse.

Buss
Birken setter opp buss fra Lillehammer til Rena lørdag 25. februar.
Bussen går fra Birkebeineren Skistadion kl. 07.00 med stopp ved Lillehammer Skysstasjon kl. 07.20 og stopp ved Vien-krysset på Hamar ca kl. 08.05. Bussen koster kr 300,- og bestilles på Min Side etter at du har meldt deg på.

Løypekjøring og merking
Sporene kjøres opp om morgenen lørdag 25. februar og du kan scanne kodene både lørdag og søndag 

Det er km-merking hver femte kilometer. Skiltene er orange for de som starter på Rena, og blå for de som starter på Lillehammer. Se løypekart

QR koder
For å få godkjent din deltagelse, må du underveis i den historiske traseen scanne QR-koder i løypa med mobilen. QR-kodene kan scannes alle dager fom lørdag 18. til søndag 26. februar. De 5 QR-skiltene finner du på Tingstadjordet, Skramstadsetra, Kvarstad, Sjusjøen og Birkebeineren skistadionSe plassering her

Matstasjon og familiedag
Birken stiller med matstasjon på Sjusjøen 25. februar fra klokken 11.00 - 15.00. Vi arrangerer familiedag i samarbeid med Visit Sjusjøen og Sparebanken 1 Gudbrandsdal. Her blir det vinteraktiviteter for store og små!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen