Aktuelt
Tekst og Foto: Terje Lund Olsen

Birkebeinerløpet, din neste utfordring

Har du ikke løpt Birkebeinerløpet tidligere? Da bør du sette 9. juni som din neste utfordring

Tekst og Foto: Terje Lund Olsen

Den 9. juni arrangeres Birkebeinerløpet for 21. gang på Lillehammer med fire ulike distanser samt Barne- og UngdomsBirken. Alt er lagt til rette for deltakerne. Skyttelbuss, busstransport, startordning, løypekultur, størrelse på startpuljer, utdeling av startnummer og bagasje er faktorer som scorer svært bra på tidligere deltakerundersøkelse. De aller fleste er svært fornøyd med terrengløpet på Lillehammer. I 2016 var det kun 4 % av deltakerne som var misfornøyd mens 23 % var fornøyd og hele 63 % svært fornøyd. Det vitner om et arrangement med kvalitet.

Deltakerne
Birkebeinerløpet er bortsett fra Ingalåmi, det arrangementet som samler flest kvinner. I 2017 var hele 43 % av deltakerne kvinner. 30 % av deltakerne sier at de ikke deltar i andre mosjonsløp. Opplevelsen og at det er et motiverende treningsmål er viktige faktorer for deltakelse.

Sko og underlag
Birkebeinerløpet er et terrengløp hvor det løpes med både terrengsko og vanlige løpesko. 59 % av fjorårets deltakere brukte vanlige løpesko mens 41 % brukte terrengsko. Dette kan variere med forholdene hvor terrengsko kan egne seg bedre om det blir bløtt. Av skoleverandørene er Asics klart størst fulgt av Nike og Inov.

Hvorfor deltar de?
- Opplevelsen
- Utfodre seg selv
- Treningsmål
- Sosial ramme

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen