Tilbake

Hva er SommerBirken?
Birken lanserer sykkelkonseptet SommerBirken 2020, et gratis tilbud med aktiviteter og konkurranseelementer i Birkebeinerløypa i juli og august.

FAKTA: SommerBirken 2020

 • Gratis. Vi anbefaler at du registrerer deg på forhånd via mobil på SommerBirken Min Side - evt. ved skanning av den første QR-koden.
 • Åpent fra 3. juli - 30. august 2020
  (PS: Vi avslutter premiering og konkurranser i forbindelse med SommerBirken 30. august, men har du lyst til å sykle gjennom traseen og få godkjent din Birkendeltagelse, vil QR-stolpene stå oppe t.o.m 11. oktober.)
 • Åpent for alle, uansett alder
 • Består av åtte stolper med QR-koder mellom Rena og Lillehammer: Rena sentrum (ved MIM interiør), Skramstad, Bringbu, Kvarstad, Rosinbakken bunn, Rosinbakken topp, Elgåsen og målgang ved Håkons Hall i Lillehammer
 • QR-koden på stolpene inneholder aktiviteter med uttrekkspremier fra Birkens samarbeidspartnere
 • To konkurransestrekk med tidtaking: Rena sentrum-Skramstad og Rosinbakken bunn til topp (for deltakere under 13 år vil ikke resultatet være synlig på den rangerte resultatlista)
 • Du krysser av for om du ønsker tidtaking på de to konkurransestrekkene, og om du sykler med el-sykkel eller vanlig sykkel på Min Side
 • Er du med på konkurransestrekkene? Du må scanne QR-kodene på startsted og sluttsted. Dersom du selv tar mer nøyaktig tid på f.eks Strava kan du redigere tiden din på SommerBirken Min Side i etterkant dersom du ønsker det.
 • De som registrerer seg på samtlige stolper i riktig rekkefølge fra Rena til Lillehammer i løpet av SommerBirken-perioden får godkjent deltakelsen på Birken-CV’en sin (deltagere må være 13 år for å få godkjent sin deltagelse på Birken CV`n)
 • Hent deg en drikkeflaske og sykkelcaps hos Sport 1 Rena før start! Fyll opp med gratis sportsdrikk fra Maxim. Gjelder i butikkens åpningstid.
 • SommerBirken-pin til alle som fullfører hele Birkebeinertraséen i løpet av SommerBirken-perioden hentes hos Sport1 Lillehammer eller Sport 1 Sjusjøen.

Registrer deg på forhånd
Vi anbefaler at du registrerer deg på forhånd med samme mobil som du skal scanne kodene med. Du registrerer deg på HøstBirken Min Side. Noen opplever innloggingsproblemer ved første scanning selv om man har registrert seg. Vi anbefaler at du har Birken-ID og passord tilgjengelig ved første scanning.

Hvordan scanner du?
Du skanner QR-koden med kamerafunksjonen på din mobil. Du kan gjerne teste telefonen din på en hvilken som helst QR kode på forhånd og evt. laste ned en QR-kode app hvis kamerafunksjonen ikke fungerer. 
PS: Husk å klikke deg videre på linken som kommer opp ved scanning.

Åtte kodestolper
SommerBirken 2020 er åpent for alle, gratis å være med på, og består av åtte stolper med QR-koder som er satt opp mellom start i Rena sentrum og målgang ved Håkons Hall i Lillehammer. Det nye konseptet har emneknagg (hashtag) #sommerbirken og #aktivmedBirken og er åpent i hele juli og august.

Hver av stolpekodene inneholder fakta, Birken-quiz og aktiviteter som er ment å gi turen ekstra innhold. Alle som skanner kodene er også med i trekningen av ulike premier fra Birkens samarbeidspartnere.

Godkjent Birkendeltakelse
Alle som har skannet samtlige stolper fra start til mål i riktig rekkefølge i løpet av SommerBirken-perioden, blir registrert som Sommerens Birkebeiner 2020 og får godkjent deltagelsen på Birken-CV`n. Denne teller med på summert antall deltagelser. Deltagerpin kan hentes ut hos Sport 1 Lillehammer.

To konkurransesegmenter
Mens alle stolpene har QR-koder med aktiviteter og innhold for alle, er det også noen stolper som fungerer som start og mål for de to konkurransene.

Den første konkurransen er fra stolpe i Rena sentrum til stolpen på Skramstadsætra, mens det andre går mellom stolpene fra bunn til topp av Rosinbakken opp mot Sjusjøen-området. Dersom du ønsker å delta på en eller begge konkurransene, angir du dette på SommerBirken Min Side.

Du må scanne QR-kodene på startsted og sluttsted. Dersom du selv tar mer nøyaktig tid på f.eks Strava kan du redigere tiden din på SommerBirken Min Side i etterkant dersom du ønsker det. De to konkurransestrekkene vil også bli merket som elementer på Strava med navnene «SommerBirken 2020 Rena til Skramstad» og «SommerBirken 2020 Rosinbakken».

Resultatlister
Både resultatlistene fra de to konkurransestrekkene med tidtaking (self timing) og alfabetiske lister over samtlige som har fullført løypa blir lagt ut på birkebeiner.no

Fordel turen på to eller flere dager
Det er ikke noe krav om at de åtte QR-kodene må registreres på samme dag. For de som synes 86 kilometer blir for langt på en dag, eller vil gjøre mer ut av turen over fjellet med f.eks overnatting underveis, kan stolpeprosjektet deles opp i flere etapper. 

Løypebeskrivelse og tips til hvor du kan overnatte

Nettproblemer underveis?
Ikke fortvil om du får nettproblemer underveis og ikke får scannet alle koder. Send informasjon - bilde og og tidspunkt - for de posisjoner du ikke har fått registrert som scannet til info@birkebeiner.no. Registreringene vil da vises i løpet av første uken i august.

IMG_3814

Løypa er godt merket med oransje skilt. Skiltene med QR-koder er hvite.

alt til norgesferien

Start turen hos Sport 1 butikkene!

Gjør deg klar til en aktiv sommer. Din lokale Sport 1 butikk hjelper deg med å finne riktig utstyr til både små og store ekspedisjoner. Se vårt store utvalg på sport1.no https://www.sport1.no/

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen