Nyheter

Scandic Hotels firedoblet deltakelsen på to år

Erik Fostervoll og kollegaer - Scandic Victoria Lillehammer - Birkebeinerløpet 2022 - Privat

I 2021 var det ti ansatte fra Scandic som løp Birkebeinerløpet. I år blir det rundt 40. Hva skjedde? 

15.05.2023 Tekst: Ingeborg Scheve, Foto: privat

Det er flere grunner til at Scandic Victoria Lillehammer har valgt Birken som sin samarbeidspartner og at hotellkjeden nå har Birkebeinerløpet som ett av sine fellesprosjekter.

Først og fremst handler det om sammenfallende grunnverdier: Folkehelse, mestring og samhold står sterkt både i Birken og i Scandic. 

– Helse og trivsel er viktig for Scandic, og alle hotellene våre har egne helseambassadører. Så da vi skulle finne en samarbeidspartner vi ønsker å bli assosiert med, var Birken et naturlig valg, sier Erik Fostervoll, som er hotelldirektør på Scandic Victoria Lillehammer, og fortsetter: 

– Jeg er Birken-fan gjennom mange år, og har gjennomført over 30 Birken-arrangementer. Så da jeg begynte på Scandic Victoria Lillehammer høsten 2019, hadde jeg lyst til å dra i gang noe med Birken for våre ansatte, sier han. 

Fra ti til 40 på to år
Pandemien gjorde at Birken-prosjektet til Scandic Victoria Lillehammer måtte legges litt på is. Men i 2021 kom de i gang, og da var det ti ansatte fra Scandic Hotels som løp Birkebeinerløpet. 

– Vi reiste til Lillehammer, løp Birkebeinerløpet, møttes til felles middag på kvelden, og det ble en kjempefin opplevelse, så det ville vi gjøre mer ut av, sier Fostervoll. 

Nå har ti altså blitt til 40 påmeldte til Birkebeinerløpet 10. juni i år. Deltakerne er både ansatte og venner fra Scandic Lillehammer, andre hoteller i Norge og hovedkontoret. 

Derfor fenger Birken 
Nøkkelen til den enorme veksten mener Fostervoll ligger i innpakningen: Det handler om det sosiale og å ufarliggjøre prosjektet. 

– Man må ikke være i fryktelig god form eller løpe veldig fort for å delta i Birkebeinerløpet, og det er ikke nødvendig å beinfly hele distansen. Det viktigste er å konkurrere mot seg selv, nyte Birken-stemningen sammen med andre og ha det gøy, sier han. 

Derfor legger ikke Scandic noe press på de ansatte med hensyn til distanse eller Birken-merker, og tilbudet er også åpent for de som av ulike grunner ikke kan eller ønsker å løpe selv. 

– Selv om folk løper ulike distanser, og noen er med for turen, så får alle som vil være med å spise sammen på kvelden, sier Fostervoll, og legger til:  

– Av de som er til Lillehammer med men ikke løper, er det flere som har blitt motiverte til å bli med neste gang og setter seg Birkebeinerløpet som et treningsmål. Det er jo slik at ting man er påmeldt til ofte blir noe av. 

Birkebeinerløpet tilbyr distanser for de fleste: 5km, 12km, originalen på 21km, Fjellmaraton 42km og UltraBirken på 60km, samt UngdomsBirken for de mellom 12 og 16 år, og BarneBirken for de yngste. 

For egen del stiller Fostervoll til UltraBirken, sågar for femte gang. 

– Jeg nyter det å få være ute i fjellet hele dagen, løper avslappet, suger til meg stemningen hele veien, og i tillegg er det veldig sosialt, sier han. 

Store gevinster for bedriften
Fostervoll ser at Birken-tiltaket gir store gevinster for bedriften utover mer aktive ansatte. 

– Det å delta i Birken skaper et godt samhold. Det blir en veldig hyggelig og uformell mellom de ansatte tone når man kan ha slike prosjekter sammen ved siden av jobben, og det gjør noe positivt med relasjonene oss imellom, forklarer han. 

Erik Fostervoll ser også at det å gjennomføre Birkebeinerløpet gir personlig mestringsfølelse, og at mange setter seg nye mål å strekke seg etter. 

– En av de som løp 12 kilometer i 2021, synes det var så moro at han har meldt seg på til 21 kilometer i år. Det er gøy. 

Hotelldirektøren på Scandic Victoria Lillehammer er ikke i tvil: 

– For andre bedrifter som vurderer å gjøre noe sporty, friskt og samlende, kan det virkelig anbefales å bygge et fellesskap sammen med Birken.

Erik Fostervoll fra Scandic Victoria

Erik Fostervoll med kollegaer fra Scandic Victoria

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen