Nyheter

Langrennsløperne dominerer Birkebeinertrippelen

1400x720 Joar Thele, Mari Wangensteen, Andreas Nygaard

14.06.2023 Foto: Birken/Ingeborg Scheve. FV Joar Thele, Maren Wangensteen og Andreas Nygaard

Det er langrennsløpere som tapetserer sammenlagtpallen i begge klasser i forkant av siste konkurranse i Birkebeinertrippelen 2023. Men ingenting er avgjort: Birkebeinerrittet er den konkurransen som tar lengst tid, og som nesten alltid avgjør den endelige stillingen.  


Rotterace om seieren i herreklassen

I herreklassen ligger det an til et rotterace mellom langløperne om totalseieren i Birkebeinertrippelen. Der er det nå under to og et halvt minutt som skiller de fem første på sammenlagtlista. Samtlige av dem er satsende langløpere. 

Det var riktignok friidrettsutøverne som tok de to første plassene i Birkebeinerløpet på lørdag, men etter to av tre konkurranser er det langløperne som dominerer sammenlagtstillingen i Birkebeinertrippelen. Og øverst på den lista ligger Ski Classics proffen Joar Thele, som sikret seg den siste pallplassen i Birkebinerløpet. 

– Jeg er kjempefornøyd med løpet. Vinneren var det ikke noe å gjøre med. Vi måtte bare la han gå, men jeg bet meg bra fast i ryggen til Sjur Prestsæther, sier Thele, som forøvrig løp Birkebeinerløpet for første gang. 

Han klokket inn på 1:09:57.4, bare åtte sekunder bak Prestsæther. 

Thele utklasset med det også Andreas Nygaard. Mannen som tok sin tredje strake seier i Birkebeinerrennet i vinter, løp i mål på 1:18:22.3. 

Også Magnus Vesterheim slo Nygaard med over halvminuttet. Han ble nummer fire på rennet i vinter, bare ett sekund bak Nygaard. 

Dermed er det duket for et thrilleroppgjør om totalseieren i trippelen: Thele leder foran Vesterheim på andreplass, mens Nygaard ligger som nummer tre. 

Like bak den foreløpige sammenlagtpallen jager Eirik Sverdrup Augdal og Karstein Johaug, henholdsvis 1:13 og 1:38 bak Nygaard. 

Topp 3 menn, Birkebeinertrippelen etter to av tre konkurranser
1. Joar Thele, BullAktiv, 3:42:20.7
2. Magnus Vesterheim, Team Kaffebryggeriet, 3:42:40.3
3. Andreas Nygaard, Team Ragde Charge, 3:43:21

Fullstendige topplister finner du her

Ikke tapt før rittet er kjørt
For Nygaard er sammenlagtseier i Birkebeinertrippelen et uttalt mål for sesongen. 32-åringen har på ingen måte gitt opp den kampen, selv om han nå ligger minuttet bak i sammendraget etter to av tre konkurranser. 

Les også: 
Nygaard om Trippel-ambisjonene: – Jeg er dårlig til å løpe og enda dårligere til å sykle, men jeg har ekstremt god grunnform

Men Nygaard blir nødt til å sykle styggfort på Birkebeinerrittet 26. august for å innfri ambisjonen om å vinne Birkebeinertrippelen. Det 84 kilometer lange terrengsykkelrittet er kjent for å være utslagsgivende i den prestisjetunge sammenlagtkonkurransen.

– Jeg blir nødt til å sykle fort nå, så jeg må prøve å få inn en del sykkelturer framover sommeren, sier Nygaard. 

Nygaard er forøvrig ikke bekymret for at syklingen skal gå utover langløpssesongen til vinteren. 

– Det meste av aktiviteter hjelper for det som kommer til vinteren. Om sommeren handler det om å få inn mest mulig mengde, og helst på en måte som koster minst mulig, sier han. 

Klar ledelse i dameklassen
Blant damene er det også skiløperne som dominerer den foreløpige sammenlagtlista, men Maren Wangensteen leder med over en halvtimes margin etter sin tredjeplass på Birkebeinerløpet. 

Bak henne er det derimot langt tettere. Deretter skiller det bare halvannet minutt mellom Ine Løvlien og Pernille Gullikstad, som ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass etter to av tre konkurranser. 

Topp 3 kvinner, Birkebeinertrippelen etter to av tre konkurranser
1. Maren Wangensteen, 4:35:42
2. Ine Løvlien, 5:06:25
3. Pernille Gullikstad, Søre Ål IL, 5:07:54

Fullstendige topplister finner du her

I 2022 var det triatleten Hans Christian Tungesvik og Marianne Byfuglien som vant Birkebeinertrippelen. 

Påmeldt?
Deltatt på renn og løp, men ikke påmeldt til rittet? Bli trippeldeltager og meld deg på! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen