Nyheter

Nygaard går for trippelen!

Andreas Nygaard 2023

24.04.2023 Tekst: Ingeborg Scheve, Foto: Birken

Langløpskongen om Trippel-ambisjonene: – Jeg er dårlig til å løpe og enda dårligere til å sykle, men jeg har ekstremt god grunnform.

Andreas Nygaard fra Team Ragde Charge vant Birkebeinerrennet i vinter, for andre år på rad. Nå går 32-åringen «all in» for å vinne Birkebeinertrippelen denne sesongen.

Birken tok en prat med langløpskongen om hans nyeste prosjekt. 

– Jeg har lyst til å vinne Trippelen, og ja: Det er seier jeg går for, sier Nygaard. – Jeg er dårlig til å løpe og enda dårligere til å sykle, så vi får se hvordan det går. Men jeg har ekstremt god grunnform, og den skal jeg flyte på

Hvorfor vil du vinne Birkebeinertrippelen? 
– Det er noe jeg har hatt lyst til en stund men ikke har fått gjort, og jeg trigges av å gjøre ting som motiverer meg. Og nå som jeg bor sørpå, er det jo bare en svipptur opp til Lillehammer for å gjøre det. 

Hva kreves for å vinne trippelen? 
– Det kommer til å bli hardt. Jeg er dårlig til å løpe og enda dårligere til å sykle, så vi får se hvordan det går. Men jeg har ekstremt god grunnform, og den skal jeg flyte på. 

Hvordan legger du opp treninga for å innfri ambisjonen om seier? 
– Ja, det var det, da. Jeg trener jo for å bli god til å stake fort om vinteren, så jeg kan ikke bare løpe og sykle hele sommeren, og jeg kommer ikke til å kjøre noe opplegg som er skreddersydd for å gjøre det bra i Birkebeinerrittet. Men jeg må jo bare komme i gang, og der blir nok løpet det viktigste for meg. 

Hvor bra må du gjøre det i Birkebeinerløpet? 
– Jeg må ikke tape noe tid i løpet på de som er de argeste konkurrentene i Trippelen. Jeg tror jeg kan gjøre det OK der i forhold til dem, og det er jeg helt avhengig av, for jeg kommer til å tape veldig mye på sykkel, sier Nygaard, og fortsetter:

– Det er syklinga jeg er mest bekymra for. Jeg sykler faktisk mye i barmarksesongen, men jeg er fascinerende dårlig til det. Jeg er tung i kroppen og svak i beina, og det er en veldig dårlig kombinasjon når man skal sykle fort. 

Hvordan skal du fikse det? 
– Jeg må bare komme i gang med å løpe. Jeg legger opp til å springe Holmenkollstafetten i mai, og så få inn noen flere løpekonkurranser til og en del trening med god puls før Birkebeinerløpet i juni. Men jeg pleier å bli fort skadet, så det blir viktig å venne beina litt gradvis til løpinga. 

Nygaard er vet lite om hvem de argeste konkurrentene i trippelen kommer til å være, men han vet at teamkollegaen som ble nummer to i Birkebeinerrennet med hårfin margin i vinter, heldigvis ikke sikter mot trippelen. 

Hvordan passer Birkebeinertrippelen inn i oppkjøringen til Ski Classics? 
– Timingen for Trippelen passer egentlig bra med treningsopplegget for barmarksesongen, siden hele Trippelen er ferdig før vi starter den mer spesifikke delen av sesongoppkjøringen. 

Hvilke ambisjoner har du for langløpssesongen neste vinter? 
– Jeg har lyst til å være en litt bedre utgave av meg selv neste vinter enn jeg var i år. Målet er å være i kanonform i sju uker, fra Marcialonga og gjennom Birken. Og det pleier jeg å få til, sier Andreas Nygaard. 

Lyst til å være med på trippelen du også?

Hvis du deltok du på årets Birkebeinerrenn: oppgrader til trippelen og få
25 % rabatt ved å melde deg på samlet til løp og ritt.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen