Nyheter

Takk for en fantastisk Birkendag!

glede, unge jenter mål

Foto: Sportograf, Tekst: Birken

Med over 5000 påmeldte, flere løyperekorder og fornøyde deltagere, ble det nok en flott Birkendag! Takk til alle deltagere, partnere og frivillige som bidro til å gjøre dagen så fin!

Herreklassen
Weldu Gebretsadik vant eliteklassen på 1:07:39 og tok sin åttende seier i Birkebeinerløpet. Bak Gebretsadik var det hard kamp om resten av pallen. Den avgjorde Sjur Prestsæther fra Sportsklubben Vidar i sin favør. Han slo langløperen Joar Thele for andre gang på under en uke: Søndag vant han Grefsenkollen Opp der Thele ble nummer tre. Les mer

Topp 3 menn, Birkebeinerløpet
1. Weldu Negash Gebretsadik, 1:07:39.1
2. Sjur Prestsæther, Sportsklubben Vidar, 1:09:49.3
3. Joar Thele, Bull Aktiv, 1:09:57.4

Kvinneklassen
Hanne Mjøen Maridal knuste konkurrentene i Birkebeinerløpet: Strindheim-løperen slo skiløperne med nesten fem minutter og slo dermed fjorårets løyperekord til Kristin Størmer Steira med to sekunder. Les mer

Topp 3 kvinner, Birkebeinerløpet
1. Hanne Mjøen Maridal, Strindheim IL, 1:17:39.3
2. Marthe Kristoffersen, 1:22:33.8
3. Maren Wangensteen, Høre Ryfoss IL, 1:23:28

I både Birken fjellmaraton og UltraBirken ble det satt løyperekorder.
Ragnhild Haukåen var inne på tida 3:15:32, og vant Birken Fjellmaraton med over fem minutters margin til fjellmaraton-debutanten Barbro Sætha.

Stian Dahl Sommerseth debuterte ikke bare til seier i UltraBirken, han spurtet inn til løyperekord med nesten ett minutts margin. 

– Jeg ante ikke hva løyperekorden var, og har aldri løpt her før. Det er klart det er moro å slå rekorder, men aller mest var det en veldig fin dag, og jeg hadde mamma og pappa med ute i løypa. Det å kunne dele opplevelsen med dem er stort, sier Sommerseth. 

sommerth - ultra bredde

Stian Sommerseth spurtet inn til løyperekord på UltraBirken

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen