Nyheter

Vant Birkebeinerløpet for åttende gang

Sjur Prestsæther - Weldu Negash Gebretsadik  - Joar Thele - Birkebeinerløpet 2023 Scheve crop

Vant Birkebeinerløpet for åttende gang

Weldu Negash Gebretsadik var i en egen klasse på Birkebeinerløpet, men bak han ble det en dramatisk kamp om resten av pallen.

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

– Takk. Det var fine forhold, sier Weldu Negash Gebretsadik etter målgang, mens han venter på at løperne som skal fylle resten av pallen nærmer seg mål.

Gebretsadik var inne på 1:07:39.1 etter å ha ledet fra start, over to minutter foran neste løper. Det er en seier han setter høyt.

– Birken er veldig viktig for meg. Det er masse folk, og en veldig fin og variert løype med oppoverbakker og nedoverbakker, sier han.

36-åringen har nå vunnet Birkebeinerløpet åtte av de 11 gangene han har løpt, og tar sjansen på å røpe hemmeligheten.

– Det er høydetreningen som gjør det. Jeg kom hjem fra høydeopphold i Etiopia på torsdag, sier Gebretsadik.

Hard kamp om resten av pallen
Bak Gebretsadik var det derimot en hard kamp om resten av pallen. Den avgjorde Sjur Prestsæther fra Sportsklubben Vidar i sin favør. Han slo langløperen Joar Thele for andre gang på under en uke: Søndag vant han Grefsenkollen Opp der Thele ble nummer tre.

Men skiløperen furter ikke over det: Han løp Birkebeinerløpet for første gang, og var mye nærmere Prestsæther i dag enn i motbakkeløpet sist helg.

– Vinneren var det ikke noe å gjøre med. Vi måtte bare la han gå, men jeg bet meg bra fast i ryggen til Sjur, sier Thele, som kom inn åtte sekunder bak friidrettsløperen.

Topp 3 menn, Birkebeinerløpet
1. Weldu Negash Gebretsadik, 1:07:39.1
2. Sjur Prestsæther, Sportsklubben Vidar, 1:09:49.3
3. Joar Thele, Bull Aktiv, 1:09:57.4

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen