Nyheter

10 år med Birken

Terj i FIRE

Tekst/foto: Birken / Ett Skritt videre

Å trene mot Birken gir mestring i fellesskap! - Gjennom trening og samhold får mange en helt ny hverdag, sier Terje Stølan fra FIRE – Stiftelsen Ett skritt videre.

FIRE – Stiftelsen Ett skritt videre er en stiftelse med støtte fra blant annet Helsedireketoratet. Her fokuseres det ikke på diagnoser, men på de menneskelige ressursene, sier en av gründerne Wenche Slemmelid-Olsen.

– Her er deltagerne medlemmer og ikke pasienter og vi snakker ikke om sykdomsproblematikken i plenum. Vi møtes i stedet over en kopp kaffe eller for å trene sammen. Noen spiller fotball, mens andre trener seg opp til Birken. Når fokuset blir mestring i fellesskap og ikke sykdom, er det med på å normalisere hverdagen til de som sliter, forklarer hun.

Birken for 10. gang
FIRE feiret 10 år med Birken i forbindelse med årets Birkebeinerritt. Birken er vårt største treningsmål gjennom sesongen, sier daglig leder Terje Stølan. Trening i fellesskap gir en trygg og rusfri treningsarena med fokus på det sosiale.

Vi ser viktigheten av å sette oss litt tøffe mål, mestringen blir stor og overføringsverdien med å sette seg nye «store» mål øker.  

Vi trener gjennom hele året – både ski, sykkel og løping. Nå gleder vi oss til Birken 2020 !

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen