Nyheter

Tre ting jeg elsker ved Birken

birkenlopet-bakkene-fb

Tekst: Ole Kristian Bakkene, Foto: Birken

Oppsummeringen etter Birkebeinerløpet er enkel. Det endte i gjørma, men løpefesten var en opptur fra start til mål for debutanten i midtlivskrisedrakta. 

Birkebeinerløpet er mitt andre Birkenarrangement i år. Det tredje står for tur i slutten av august. Da på sykkel. Birkebeinerrittet blir også mitt 10. Birkenarrangement. Det er jeg veldig stolt av.


-Jeg tenkte jeg skulle nevne det med en gang. Jeg er Birkenambassadør, og det betyr at jeg alltid snakker varmt om Birken og Birkebeinerarrangementene. Ikke fordi jeg får betalt for det (for det gjør jeg ikke), men fordi jeg rett og slett elsker tre ting med Birken. 

Tre ting jeg elsker med Birken

1. Samholdet
Birkenarrangementene er alltid en folkefest, og det er enkelt å komme i snakk med andre deltagere. Både på Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet inviterte jeg folk til å bli med meg, og etter begge arrangementene har jeg lagt til flere nye venner på vennelista.

Samholdet underveis er alltid bra også, og folk hjelper hverandre når man havner i bakken. Det erfarte jeg godt underveis både på rennet og på løpet.

Men ikke bare deltagerne, men alle frivillige. Alle som står på drikkestopper, alle som hjelper oss underveis, og alle som tar oss i mot og hjelper oss i mål. For et samhold. Jeg elsker samholdet til Birkendeltagerne og de frivillige.

2. Stemningen
Henger fint sammen med samholdet underveis. Birkebeinere pleier å være glade og positive. Spesielt når man kommer seg bakover i feltet der folk er med for å gjennomføre. Det kommer alltid en positiv kommentar, et heiarop fra andre deltagere eller en speaker som entusiastisk heier deg i mål.

Ja, og selvsagt også publikum underveis. Jeg glemmer ikke dama som sto halvveis ute i Birkbeinerløpet-løypa som hadde tatt med seg en hermetikkboks og en skje for å heie på folk. Jeg glemmer heller ikke gjengen som sto rett før målgang som heiet folk fram. Tross smerter gikk jeg på løp da. Ja, og jeg glemmer heller aldri folka på Sjusjøen på rennet og rittet. Jeg elsker stemningen og Birkenpublikummet. 

3. Utfordringen
Birken er et av de største treningsmålene for oss nordmenn, og dermed også en stor utfordring som kan gjennomføres tre ganger i året. En utfordring som for mange kan virke ganske uvirkelig, men som med gode forberedelser og tilpassinger kan være et flott mål når man skal trene. 54 kilometer på ski, 21 kilometer i løpeskoene, 86 kilometer på sykkelsetet. 

Jeg har hørt mange av historiene fra folk som egentlig ikke trodde de skulle klare å gjennomføre et av Birkenarrangementene. Men med god motivasjon i bunnen, litt treningsinnsats mellom der og på toppen et ønske om å gjennomføre kommer du langt. 

Birken er en utfordring, men en utfordring som vi alle kan klare. Samtidig gir Birken også en stor utfordring til de som er de beste. Det er en grunn til at de store deltar på Birken.  Jeg elsker Birkenutfordringen!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen