Nyheter

Kristian (45) debuterer med trippelen!

kristian 3

Foto: privat, Tekst: Birken

Kristian Marki hadde aldri trent utholdenhet. Som 40-åring kjøpte han sine første langrennsski. Nå står han foran sin første deltakelse i Birkebeinerrittet og har et hårete mål: Årets Birkebeiner og trippelen 2022.

Kristian viser at det fullt mulig å bli en Birkebeiner året rundt uten å ha trent utholdenhet tidligere.

-Jeg var overvektig og relativt fysisk inaktiv i tiårsperioden fra fylte 31 år til fylte 41 år. Jeg har ikke bakgrunn fra utholdenhetsidrett, kun drevet med kampsport i ung alder, sier Kristian.

Nå står han foran sin første deltakelse i Birkebeinerrittet. Dette er også hans første sykkelritt så langt i livet. 

Hvorfor Birken som treningsmål?
-Selv om jeg ikke har vokst opp med kondisjonsidrett, og begynte med kondisjonsidrett først etter fylte førti, så har jeg likevel forstått siden ungdomsårene at Birken er mosjonistenes massemønstring i Norge. I Birken får jeg vært med på idrettslig "stor ståhei" - med positivt fortegn, men uten stress, press eller krav om å prestere utover det jeg ønsker å legge i det selv.

Det beste med Birken er det mellommenneskelige. Alle veteranene som villig vekk kom med tips om smøring etc. før min første start i Birkebeinerrennet. Alle de hyggelige frivillige bak hver sving i løypene - de som får deg frem selv om melkesyren tilnærmet 'renner ut av ørene.'  Følelsen av å være en "Tour de France rytter for én dag" når du heies fram av tilskuere i løypa! 

Årets SuperBirkebeiner?
Kristian ligger som nummer 7 av 50 trippeldeltakere i klasse M45  etter renn og løp. Nå gleder Kristian seg til Birkebeinerrittet i august. Målet er klare merket på ski, sykkel og løp på sitt første forsøk i voksen alder. 

Gjør som Kristian, meld deg på til Birkebeinerrittet 27. august!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen