Nyheter

Birken 4 ganger på 24 timer

Haugnæss 4x24 1400x720

Tekst og Foto: Privat/Birken

Jan Kristian Haugnæss har satt seg ett hårete mål - å gjennomføre Birken 54 km 4 ganger innen 24 timer.  Starten går fredag 20. mars på Birkebeineren Skistadion.

Hvor kom denne gale ideen ifra?
- Ideen fikk jeg da jeg gikk TurBirken 54 km sammen med pappa i fjor. Vi hadde en nydelig tur over fjellet uten kjas og mas, snakket med andre deltagere, tok bilder, tok oss god tid på matstasjonene – helt uten fokus på tid. Det var en fantastisk opplevelse! Underveis kom ideen om 4xBirken på 24 timer.

Jeg har gått Birkebeinerrennet hvert år siden 2010 og har hver gang satt meg nye mål med fokus på å mestre og prestere ut fra egne forutsetninger. Nå har jeg lagt lista litt høyre – jeg håper på en mix av å presse meg selv samtidig som jeg skal kose meg på ski.

Til inntekt for Ida Eides minnefond
I forbindelse med turen ønsker jeg å samle inn penger til Ida Eides Minnefond. Stiftelsen har til formål å redde liv, både i og utenfor idretten, ved å øke kunnskapen om livreddende førstehjelp i norsk topp- og breddeidrett.

Nilsi heier og takker: «For det første applauderer jeg jo høylytt for prosjekter som dette. Komme på en tullete idé som er litt galskap og så gjennomføre den, det må man bare heie på. Når Jan Kristian i tillegg samler inn penger til oss i Ida Eides Minnefond er vi selvfølgelig utrolig takknemlig for det. Ikke bare går han over fjellet 4 ganger for seg selv, han gjør det for det vi mener er en god sak også

Grugleding
-Det er veldig mye jeg gleder meg til. Drømmen er å kunne smøre med blått, ha på solbriller og  forhåpentligvis kjenne på «godfølelsen». Det jeg gruer meg mest til er vending Lillehammer for andre gang ca kl 02 på natta, bakkene opp til Sjusjøen på siste retur tror jeg blir seige.

Motivasjonen er få ta del i Birkenfesten på en litt annerledes måte . Birken er jo utfordringer og opplevelser for alle.

Vi ønsker Jan Kristian lykke til!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen