Nyheter

81 år og debutant

Vidar og Jan Vidar Thormodsrud
Vidar Thormodsrud (81) har aldri syklet et ritt i hele sitt liv, men nå har sønnen Jan Vidar dratt ham med på Birkebeinerrittet. Debutanten mener han skal klare å gjennomføre.

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

Vidar Thormodsrud er en glad mosjonist som fikk terrengsykkel i 75-års gave. Nå sykler han 4-5 milsturer 1-2 ganger i uken. Han har lagt bak seg mange mil det siste året og mener derfor han skal klare å gjennomføre Birken.  

Vidar har testsyklet løypa med sønnen sin, og synes den virker grei. - Det gikk jo greit da vi testet traseen. Nedoverbakkene er ikke noe problem, oppover går det litt sakte, men målet er jo å komme frem, og da må det jo gå litt sakte iblant. En ekstra faktor som gjør de 86 kilometerne fra Rena til Lillehammer ekstra krevende, er at Vidar har diabetes. - Siden turen er såpass lang må man stoppe jevnlig og sjekke nivået på blodsukkeret og sette insulinsprøyter, forteller sønn og støttespiller Jan Vidar.

I mars 2020 var far og sønn på treningstur på Mallorca sammen med to andre syklister. Da syklet han tre turer på 7 mil. - Jeg har ikke vært veldig aktiv på sykkel før, men har drevet med andre idretter som orientering, ski, løping og gateløp, forteller Thormodsrud. Han hevder han var middels aktiv på den tida, men nå ser han på seg selv som litt over gjennomsnittet aktiv.  

Den spreke 81-åringen har ingen planer om å sette en rekordtid i år, målet hans er å gjennomføre og komme i mål. Debutanten sier han ikke stiller til start om det regner, men værmeldingen ser strålende ut. Vi er imponert og ønsker Vidar lykke til over fjellet. 

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen