Nyheter

Amedia sender Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet

Publikum

Tekst: Amedia, Østlendingen og Birken. Foto: Geir Olsen/Birken

Amedia sender Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet
Birkebeinerrittet er landets største sykkelritt. 28. august kan du se folkefesten direkte hos 80 lokalaviser og Nettavisen.
Allerede uken etter, 4. september, kan du se landet største terrengløp, Birkebeinerløpet.

Se Birkebeinerrittet i reprise
Se Birkebeinerløpet i reprise

– Birkebeinerrittet er et av de mest prestisjefylte sykkelarrangementene i Norge, og vi er både stolte og glade når vi får muligheten til å vise det for våre abonnenter.

Rittet har bred deltakelse fra hele landet. Erfaringsmessig er det stor interesse for slikt innhold i våre aviser. Det er den viktigste grunnen til at vi inngikk avtalen om å sende rittet, sier Helge Birkelund som er direktør for sportsutvikling i Amedia.

Studiosending fra Lillehammer - Birkebeinerløpet
Amedia har studiosending fra målområdet ved Håkons Hall fra klokken 12.00. Det tas opptak tidligere på dagen, som sendes i studiosendingen.
Se sendingen

Studiosending fra Rena
Østlendingen kommer til å ha studiosending fra kl.07.45 på Rena, og GD har studio på Lillehammer og dekker målgang.

– Der skal vi ut å snakke med masse Birkebeinere som skal ta turen over fjellet og prøve å finne de gode historiene. For oss er det bredden i arrangementet som er det absolutt viktigste, sier Tor Bergebakken, som er prosjektleder for video i Østlendingen.

I sendingen kommer man i tillegg tett på rytterne oppe på fjellet via droner, kameraer på følgemotorsykler og stasjonære kameraer.

Etter at Østlendingen er ferdig med sin studiosending fra startområdet kommer arenaprodusenten til å ta over fra målområdet utenfor Håkons Hall på Lillehammer med speakertjeneste og utegående reportere som tar tempen på de som har fullført de 86 kilometerne.

Se Birkebeinerrittet her

Breddeidrett i vinden
– Produksjonsmessig er dette en av de største tingene vi har vært med på. Det er et stort puslespill hvor vi er en viktig brikke da vi skal ta pulsen på rytterne før start, noe som ikke er gjort tidligere. Sammen med kompetente folk som har gjort dette i mange år, og som vet hva de driver med, kommer dette til å bli veldig spennende, sier Bergebakken, som legger vekt på at breddearrangementer er veldig i vinden når det kommer til streaming.

Se Amedias lokalaviser.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen