Nyheter

Anders Gløersen satser på trippel-seier

Anders Gløersen
Langrennsløper Anders Gløersen ligger godt an til å vinne Birkebeinertrippelen. Nå håper han å gjennomføre rittet på under tre timer. -Jeg er spent på hvordan det går, sier han.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Egentlig var Gløersens plan å kun delta i Birkebeinerløpet, men da han skjønte han hadde gode sjanser på Trippelen, valgte han å satse på den.  

Gode muligheter
Etter 27. plass i Birkebeinerrennet og 8. plass i Birkebeinerløpet ligger Anders Gløersen på andreplass i Birkebeinertrippelen, to og et halvt minutt bak Morten Eide Pedersen som ikke skal delta på rittet. Gløersen føler derfor han kan ligger godt an til å vinne trippelen. Med Pedersen ute av banen, er hans største konkurrent langrennsløper Svein Halvor Dahl. Han ligger på tredjeplass, rundt fire minutter bak.  

Mer fokus på sykkel
Anders har forberedt seg til rittet ved å fokusere mer på sykling i treningen sin. Han har flere harde økter på sykkel i det siste, noe han ikke har gjort før. - For min del kommer jeg nok til slite mest med de teknisk krevende partiene i traséen, siden jeg sjelden sykler på sti. Men jeg tror óg det kommer mye an på “gøtsen”, mener langrennsløperen.

Sist Anders deltok i SykkelBirken var for omkring femten år siden. Da syklet han på omtrent tre timer og ti minutter. Nå satser han på å gjennomføre rittet på tre timer eller mindre.. og kanskje stikke av med seier i Birkebeinertrippelen.

Lykke til, Anders!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen