Nyheter

Gikk for sin avdøde venn

Arve tellefsen
Fiolinist Arve Tellefsen hadde en hard tur over fjellet under dagens Birkebeinerrenn. - Det var tøft, men jeg lovte min avdøde venn, Ola Kvaale, at jeg skulle i mål.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Kvaale var en ivrig birkebeiner og en god venn av Tellefsen. For to år siden døde kameraten av kreft.  - Birken var en viktig del av livet hans, helt til han gikk bort i kreft for to år siden. Jeg ga ham et løfte før hans død om å gå Birken til minne om han, forteller en beveget Tellefsen i målområdet på Lillehammer. For anledningen hadde han også på seg en spesiallaget “Team Ola-lue".  

Tellefsen tok det med ro under det nokså krevende rennet, og krysset målstreken på Lillehammer med tiden 7:17:26. - Det var ikke noe barneskrirenn, nei, spøkte 82-åringen. Men å gi seg var altså aldri et alternativ for Tellefsen. 82-åringen legger ikke skjul på at årets renn var en hard opplevelse. -Jeg er nok litt for gammelt for dette nå, forteller han. Likevel synes vi den sympatiske trønderen så uforskammet sprek ut etter 54 lange kilometer. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen