Nyheter

Bamford1869 med 70 deltagere til LøpeBirken

bamford

25.01.2024 Foto: privat, Tekst: Bamford/Birken

-Årets løpetur blir Birken! Løpeklubben fra Nærsnes ønsket å finne et løp som kunne passe for enda flere medlemmer, først og fremst med tanke på distanser for alle. Hva passer vel bedre enn LøpeBirken på Lillehammer! Med distanser fra 5 km til Ultra, dekker LøpeBirken ønskene til klubbens medlemmer. På under et døgn hadde 40 stykker meldt seg på! Målet er 70 deltagere!

Hvem er Bamford 1869?
Bamford1869 startet som en Facebookgruppe i 2020 med faste torsdagstreninger i nabolaget på Nærsnes i Asker. Videre formet dette seg til Nærsnes Backyard som ble arrangert i 2021. Løpet gikk over all forventning og interessen for løping var stor i nabolaget.

Løpeklubben Bamford1869 så derfor dagens lys senere samme år. En ren løpeklubb med mottoet «Alle skal med» Etter en måned hadde klubben over 100 medlemmer, og nå to år senere har klubben over 400 medlemmer. Medlemmene kommer fra hele landet, men først og fremst fra nærmiljøet. Det er stor variasjon blant medlemmene – noen har som har som mål å løpe sin første mil til OL-deltageren Sondre Norstad Moen. Spekteret kan vel knapt bli noe særlig større. 

Fellestreninger er motiverende
Torsdagstreningen er selve grunnlaget for fellesskapet til Bamford1869 der Alle skal med! Man deler seg inn i 2-4 grupper, slik at alle får utbytte av en tur der alle kan føre en samtale. Det skal ikke være behov for å «trene litt» før man kan være med, da dette er fellestreningen som anses som inngangen til løping! Etter noen torsdagsturer kan man kanskje vurdere om man ønsker en utfordring med en raskere gruppe eller delta på noen av intervalltreningene. Mandager, tirsdager og fredager har også løpetilbud tilpasset nivå.

 

bamford2

Årlig løpereise
Den årlige løpereisen er et av høydepunkene for Bamford-medlemmene. Tidligere år har man reist til Nøsen Hundreds Ultramarathon og Copenhagen Marathon. Kart blir studert, løypeprofil blir diskutert og det er alltid litt uenighet om hvor mye næring man må ha med seg. Etter endt løp blir erfaringer delt, på både godt og litt vondt, men alltid med latter. Noen er strålende fornøyd med pers, andre er kanskje mer oppgitt over seg selv. Men alle kommer seg i mål, får medaljen rundt halsen og storkoser seg på banketten.  Det er på slike turer vi blir godt kjent, sier Julie Amdahl Nordgård , aktiv medlem og SOME-ansvarlig i klubben.

Birken next
Per i dag er det 59 påmeldte fra klubben og treningen mot Birken har så absolutt begynt! Målet er å få med 70 deltagere 15. juni. Det er stor stas at en klubb som Bamford1869 velger Birken som treningsmål – vi heier!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen