Nyheter

– Beina råtna bort på rot underveis

Øystein Pettersen - UltraBirken 2019 - Scheve edit

Øystein Pettersen debuterte i UltraBirken med tredjeplass totalt, men følte selv at han listet seg rundt løypa.

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

– UltraBirken er nytt for meg. Du lister deg rundt til du sprekker, og så kryper du resten av veien. Jeg har aldri vært så sliten muskulært før. Beina råtna bort på rot underveis. Jeg løp så sakte på slutten at det knapt gikk framover, men jeg løp så fort jeg orket. Jeg kunne ikke løpt et sekund fortere, forteller Pettersen fra liggende posisjon like over målstreken.

Langrennsløperen gir seg selv skylden for at han sprakk spektakulært.

– Jeg valgte å ikke se på pulsen i dag. Men nå som jeg ser oppsummeringen, er det ikke tvil om at jeg løp altfor hardt. Når jeg ledet etter de første kilometerne, burde jeg skjønt at jeg var ute og kjøre, sier han, og forklarer at han ikke visste helt hvordan han skulle disponere distansen og kreftene.

– Jeg har aldri løpt så langt på en gang før. Men jeg fikk de erfaringene jeg hadde håpet og fryktet. Målet var å komme under fem timer, sier han, og .

Målsettingen innfridde han med glans. Pettersen var inne på 4:53:39, og tok tredjeplassen på distansen. Og kramper til tross, smilte 36-åringen like bredt som alltid.

– Dette var mitt første og beste UltraBirken løp, og det blir ikke det siste. Det var helt konge. Det er så bra stemning. De som ikke liker dette, de skjønner jeg meg ikke på.

Topp 3 UltraBirken menn
1. Sebastian Conrad Håkansson, 4:32:37
2. Julius Z. Strömberg, USWE Adventure team, 4:42:10
3.Øystein Pettersen, BN  Bank, 4:53:39

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen