Nyheter

Birkebeinerløpet fra start til mål

sportograf-125896914

Løpet går i fint skogsterreng med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall på Lillehammer.

Foto: Sportograf

Start - Finsveen 4 km
Starten foregår på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer 525 m.o.h. Fra start og frem til første matstasjon, som er i veien opp til Finsveen, løper du i langrennsløypene fra OL-94. Her er underlaget varierende, fra sti med forskjellig underlag til gressbelagt bred skitrasé. Denne delen av traseen har noen kvasse utforbakker. Vær forsiktig, særlig ved nedbør.

Finsveen - Mesnasaga 4 - 10 km
Traseen fortsetter i OL-løypene frem til Birkebeinerløypa. Etter ei lita sløyfe mot Nevla kommer du tilbake til Birkebeinerløypa som følges over Sjøsetervegen og ned på Sagmyra. Hele denne strekningen har grasbelagt trasé. Fra Sagamyra løper du inn på Ingalåmi traseen frem til Myggbukta. Denne delen av løpstraseen er opparbeidet til sykkelsti, og underlaget er grus. Fra Myggbukta til tidtakermatta på Mesnasaga er det skogsbilvei i 1 km.

Mesnasaga - Kroken 10 - 15 km
Etter Mesnasaga løper du på nytt inn i Ingalåmi traseen til du har passert brua over Mesnaelva. Her er det fast, men stedvis noe steinete, underlag. Etter å ha passert Mesnaelva kommer du inn i Vårsætervegen, som er en flat skogsbilvei med gress på begge sider og i midten.

I 2016 ble løypa lagt om ca 7,5 km før mål. Herfra og til matstasjonen på Kroken løper du nå i Ingalåmi-traseen - mindre vei og mer terreng.

Løypeprofil

Kroken - mål ved Håkons Hall 15 - 21 km
Fra siste matstasjon og til mål ved Håkons Hall er det 6 km. Den første kilometeren er på flat sti med en del steiner og noen små bløte partier. Videre kommer du inn på Maihaugløypa som følges til du kommer inn i tverrløypa i bakkant av Maihaugen. I Maihaugenløypa er det 1,5 km med enkelte bratte bakker og noen kortere bløte partier.

Tverrløypa, som er flat og lett å løpe i, følges frem til toppen av Kleivbakken. På denne strekningen krysser traseen to lokalveier i Nybu. Vær oppmerksom, kryssende trafikk kan forekomme. Fra toppen av Kleivbakken går løypa på skrå ned bakken og en liten runde i bunnen av bakken før målgang ved Håkons Hall.

21 km er tilbakelagt og du har gjennomført Birkebeinerløpet.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen