Nyheter

Birkebeinerrittet betyr mestring

idrettsveien bofellesskap
Idrettsveien bofellesskap i Melhus er et bofellesskap for folk med ulike psykiske lidelser og rusproblemer. Hvert år siden 2013 har beboere, ansatte og pårørende fra Idrettsveien syklet Birkebeinerrittet. I år er intet unntak!

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Allerede i april begynner beboere og ansatte fra Idrettsveien bofellesskap å trene til Birken. Dette gjør de ved å sykle sammen to turer i uka. -Det er det som er gevinsten for oss. Den treninga og fellesskapet, den lagfølelsen de får på treninger før Birken, forteller Stian Falch, ansatt ved Idrettsveien. 

Så langt har til sammen 130 beboere, pårørende og ansatte tatt turen over fjellet i regi av Idrettsveien. Birkebeinerrittet er langt og dermed er det ikke alltid like lett å holde motet oppe, men i Idrettsveien skal aldri noen på laget sykle alene. Falch forteller at selv om det kan ta litt tidså motiverer de hverandre og hjelper hverandre over fjellet. -Vi sykler alltid sammen med noen. 

Aktiviseringen av beboerne har gitt gode resultater. Stian forteller at flere av dem har kunnet trappe ned på medisinene sine etter å ha trent sammen med de andre. - Vi snakker om folk som ikke har fått med seg veldig mye, som aldri har vært en del av et lag noen gang. Målet vårt er at de skal mestre, få til ting og få en lagfølelse. 

For beboerne betyr Birkebeinerrittet mestring. Hovedfokuset for dem ligger på alt det knallharde arbeidet de har lagt bak seg for så å samles fredagen før og spise sammen, samt få utdelt startnummeret sitt. - Så sier vi at vi er i mål. Vi toner litt ned på forventningene til rittet, for da har du deltatt på trening og vært en del av gjengen helt fra april til august. Så det er der selve gevinsten ligger, sier Stian. - For da har vi vært med på treninga og fortjent et startnummer. 

Det er ikke bare ute i løypa bofellesskapet er et lag. I mål venter nemlig alle på hverandre. -Når førstemann kommer i mål, er det ingen som dusjer eller går, fordi alle venter på hverandreDet er måten vi feirer på, for det er ganske sterkt når du kommer i mål og resten av laget står og venter på deg, avslutter Falch. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen