Nyheter

-Birken er fantastisk

Dag Otto
Sykkel-veteranen Dag Otto Lauritzen stiller ikke på startstreken under årets Birkebeinerritt, men har deltatt flere ganger tidligere. - Det var fantastisk bra å oppleve Birken som rytter, forteller sykkeleksperten fra Grimstad.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

-Etter at jeg la opp på toppnivå har jeg eid noen treningssentre. I begynnelsen lagde vi grupper hvor vi hadde spinning flere ganger i uka. Målet var da å være med i Birken, så jeg har deltatt i Birken sammen med 30-40 andre trimmere. I tillegg har jeg kjørt Birken sammen med min svoger en gang eller to, og jeg synes det var et veldig artig arrangement. 

Hva betyr Birken for sykkelinteressen i Norge?  

-Jeg tror det er veldig viktig med tanke på de som har lyst til å sette seg noen mål for treningen. Etter at treningsbransjen begynte med spinning var det nok mange som ble glad i sykkel. Mange kjøpte seg etter hvert en terrengsykkel, da det kanskje var litt lettere enn å kjøpe seg racer.  Interessen går nok litt i bølger, men at Birken har hatt en stor rolle for sykkelinteressen er sikkert. 

Trener fortsatt 
Får du fremdeles tid til å trene selv? Du er jo mye ute som reporter for TV2? 

-Ja, det er riktig at jeg farter mye med TV2: Tour de France, Artic Race, m.m. I tillegg har jeg veldig mange reiser med Kristian Ødegaard. Vi holder på å lage nye programmer med “På tur med Dag Otto”, hvor jeg og Kristian reiser verden rundt. Jeg holder også mange foredrag, men ja, jeg får tid til å trene. Jeg er avhengig av å trene og elsker å trene. Det er jo det som gjør at jeg kan holde et høyt tempo når det gjelder arbeid, fordi det holder meg i form, forteller Lauritzen entusiastisk. 

Glad i aktivitet 
Som “alle” vet har Dag Otto Lauritzen en flott sykkelkarriere bak seg: 11 år som profesjonell landeveissyklist – med etappeseier på en tung fjelletappe i Tour de France som ett av høydepunktene.  Han tok også OL-bronse på fellesstarten i Los Angeles i 1984. 

Hvor har du sykkelinteresse fra? 

-Du kan si at jeg alltid har vært glad i aktivitet. Da jeg var liten sykla jeg til skolen og med avisa.  Jeg begynte ikke å sykle aktivt før jeg var 23 år gammel. Da var det en kamerat som meldte meg på et turløp på Sørlandet. Jeg lånte da en racersykkel og trente i ei uke, og stilte opp i det som heter 13 mila - og ble helt bitt av basillen.  

Birken-tips 
Dag Otto Lauritzen har en enorm erfaring og har flere tips til ivrige birkebeinere.  

-For det første er det viktig å trene! Være litt forberedt. Gå igjennom utstyret slik at man ikke stiller med en sykkel som ikke er i orden. Sjekk lufttrykk, bremser og alt sånn. Du må også ta det litt med ro begynnelsen, fordi det går litt oppover - og du tenke at du skal gjennomføre. Det er også viktig å ha det gøy når du sykler. Det skal ikke være blodslit, med melkesyre opp i øreflippen. Det er selvfølgelig noen som satser på å vinne Birken, men de andre må satse på å gjennomføre. Det er det beste rådet, og det å finne en treningskompis som du kan trene litt med, forteller den sympatiske Grimstad-karen. 

Birken-start igjen?
Om vi noen gang får se Dag Otto i Birken igjen er kanskje litt usikker. Han drar litt på det og høres kanskje litt skeptisk ut. - Njaaaaaaa... Det kan godt hende det, men akkurat nå trener jeg til andre ting som et marathon med Kristian Ødegaard for å lage program om det. Men det kan hende jeg sykler Birken en gang til bare for å ha det hyggelig med venner, men ikke for å kjøre så godt jeg kan, avslutter Dag Otto Lauritzen. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen