Nyheter
Kristina Landsverk
Kristina Landsverk er en av de mange birkebeinerne som stadig vender tilbake for å delta i løp, renn eller ritt. Under lørdagens Birkebeinerritt står hun på startstreken i et birkebeinerarrangement for 50. gang.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

- 50. gang? Det var jeg ikke klar over, ler Kristina når vi ringer henne. - Jeg begynte med dette for å komme i bedre form, men etter hvert har jeg blitt en ivrig mosjonist. Spennende å se hvor lenge man kan holde på. Foreløpig går det greit selv om jeg har nådd 70 års-klassen. Jeg synes det er greit å ha et mål og noe å være med på, forteller Landsverk. 

 Hvor viktig er birken for deg? 

-Jeg synes at det er et viktig mål å ha, spesielt når det både er ski, sykkel og løp. Jeg er jo også med på andre ritt, men birken er nok det viktigste for meg. 

Hva er målet med rittet?

- Jeg håper at jeg nå som jeg har nådd 70-årsklassen og det ikke er så mange deltakere igjen, har en sjanse til å komme på pallen. 

Den spreke damen forteller videre at det blir en del trening. - Jeg har syklet ganske mye og har også vært med på en del andre sykkelritt.  

Interessen for sykling oppstod med Birken. - Det var på grunn av Birken jeg begynte med sykling. Det var så godt å komme seg ut av byen og inn i skogen.  

Kristina er ikke i tvil om hva hun liker best av ski, sykling og løp. -Ski blir nok favoritten, på grunn av naturen om vinteren og det blir en helt annen stemning på den tiden av året. Jeg liker at når du skal gå på ski er det flere ting du må få til å fungere enn med sykkel og løp. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen