Nyheter

Her er din Birken-guide

Gaute og medalje

Tekst og foto: Birken

Her er din Birken-guide - hva er verdt å vite?

Bestill buss - sykkeltransport er inkludert
Birken setter opp busser t/r fra Lillehammer, Hamar og Sjusjøen til Rena.  Kommer du sørfra? Parker gratis på Hamar og spar 2 t kjøretid.  Se busstabell og bestill buss på Min Side.

Sykkeltransport
Sykler transporteres på egne lastebiler som kjører sammen med bussen.Transport av sykler skjer på eget ansvar. Sykler stables inntil hverandre, så er du engstelig for å få "små" riper o.l. bør sykkelen emballeres.

Trenger du overnatting?
Birken tilbyr madrassovernatting inkludert frokost til kr 500,- på skoler og lignende på Rena natt til lørdag. Kveldsmat kan kjøpes på overnattingsstedet. 
Øvrig overnatting: se "reise og bo"

Hvor henter du ditt startnummer?
Sjekk på Min Side hvor du har oppgitt hentested av startnummer, Lillehammer eller Rena?

Åpningstider fredag 25. august

  • Lillehammer, Håkons Hall kl. 10.00- 21.00
  • Rena, Åmot kulturhus kl. 15.00-21.00

Åpningstider ørdag 26. august

  • Rena, Åmot kulturhus fra kl 07.00 til siste start

NB: På rittdagen kan startnummer hentes kun på Rena.
Startnummer som ikke er hentet innen kl 21.00 kvelden før på Lillehammer, hentes ved start på rittdagen. Startnummer bør hentes ca 1 time før oppgitt starttid.

Startkort
Startkortet viser starttid og pulje og er tilgjengelig på Min Side fra ca. 2 uker før arrangement. Vis ditt startkort ved henting av startnummer.

Lisens
Alle deltagere må løse lisens. Har du helårslisens eller trenger du engangslisens? Les mer om lisens og bestill lisens på Min Side.

Parkering
Parkering kr 75,- vippses til 14453 Birken eller bestilles her 

2018-08-25 13.26.17

Sekk på 3,5 kg
Alle Birkebeinere må bære en sekk som skal veie minst 3,5 kg.
Av sikkerhetsmessige årsaker er det krav til innhold i sekken: Jakke og bukse (heldekkende og vind-/vannavvisende). Løse bein og ermer regnes ikke som bukse/jakke, votter/hansker med lange fingre, hodebekledning (lue/buff),mat,verktøy, slange og pumpe/luftpatroner. Se rittregler

Last ned BirkenAppen og SMS-tjenesten

Hva skjer når?
Se oversikt over "hva som skjer når" under Birken Skifestival

Mat- og drikkestasjoner
Det er påfyll av Maxim og vann ved start. Det er også salg av Maxim drikke, barer og gel i Sport 1 markedet. På mat- og drikkestasjoner i løypa serveres Gilde Birkebeinerskinke, Maxim, Vørterøl, Pepsi-Cola, lefse, banan og Arvid Nordquist kaffe.  I mål serveres Red Bull, vann, Gilde Pølser med Gjøvik lompe og Maarud potetgull.

Sykkelservice
Dersom uhellet først er ute tilbyr vi enkel service som slangeskift, skifte av kjede, bremseklosser og lignende, samt justering av gir og bremser av en erfaren mekaniker på Bringbu og Kvarstad.

Sport 1 marked
Det er Sport 1 marked både på Rena Torg og i Håkons Hall på Lillehammer. Her får du det du trenger på turen fra Rena til Lillehammer.

Bagasje
Bagasjetransport fra start på Rena til Håkons Hall, Lillehammer er inkludert i startkontingenten. Se mer informasjon om bagasje

Ta med søpla di
Det er uakseptabelt at fjellet som vi er så glad i skal bli forsøplet. Geltuber og annet avfall skal kastes i søppelnett og avfallsoner. Vi trenger at DU tar ansvar!
Les mer

Birken-TV
Følg med på deltagerne underveis i løypa og når de passerer målstreken på Lillehammer. Se Birken-TV

Premie og diplom
Alle som fullfører, får utdelt flott medalje ved målgang og tiddiplom som hentes i Håkons Hall på rittdagen. Se øvrig premiering.

Dusj og garderobe
Det er dusjfasiliteter i Håkons Hall etter rittet

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen