Nyheter

Her er din Birken-guide

Gaute og medalje

Oppdatert 28.08.24 Tekst og foto: Birken

Her er din Birken-guide - hva er verdt å vite?

Bestill buss
Birken setter opp busser t/r fra Lillehammer, Hamar og Sjusjøen til Rena.  Kommer du sørfra? Parker gratis på Hamar og spar 2 t kjøretid.  Se busstabell og bestill buss på Min Side.

Sykkeltransport er inkludert i bussbilletten. Sykler transporteres på egne lastebiler som kjører sammen med bussen. Merk at bussene kan komme frem til Rena litt før sykkeltransporten, da bussene kan kjøre 100 km/t og lastebilene max 90 km/t.

Buss HalvBirken og UltraBirken
For deg som deltar i HalvBirken eller UltraBirken: Merk at det er ikke returbusser tilbake til Pellestova, så vi anbefaler å parkere ved Håkons Hall og ta buss til start. Buss bestiller på Min Side.

Trenger du overnatting?
Birken tilbyr madrassovernatting inkludert frokost på skoler og lignende på Rena natt til lørdag. Forhåndsbestill fram til 27.august: NOK 495,-. Bestill på Rena fredag 30.august: NOK 650,- Kveldsmat kan kjøpes på overnattingsstedet. 
-Rena: Trudvang Hotell har ledige rom, ring 94805555 (online booking er stengt)
-Lillehammer: Scandic Victoria har ledige rom fra lør-søn.
-Øvrig overnatting: se "reise og bo"

Hvor henter du ditt startnummer?
Sjekk på Min Side hvor du har oppgitt hentested av startnummer, Lillehammer eller Rena?

Åpningstider fredag 30. august

  • Lillehammer, Håkons Hall kl. 10.00- 21.00
  • Rena, Åmot kulturhus kl. 11.00-21.00

Åpningstider lørdag 31. august

  • Rena, Åmot kulturhus fra kl 07.00 til siste start
  • Pellestova from 06.30 until last start HalvBirken cycle
  • Birkebeiner skistadion form 07.30 until last start

NB: På rittdagen kan startnummer kun hentes ved startsted
Startnummer som ikke er hentet innen kl 21.00 kvelden før i Håkons Hall, Lillehammer, hentes ved start på rittdagen. Startnummer bør hentes ca 1 time før oppgitt starttid.

Startkort
Startkortet viser starttid og pulje og er tilgjengelig på Min Side fra ca. 2 uker før arrangement. Vis ditt startkort ved henting av startnummer.

Lisens
Alle deltagere må løse lisens. Har du helårslisens eller trenger du engangslisens? Les mer om lisens og bestill lisens på Min Side.

Parkering
Det er parkeringsavgift kr. 95,- både på Rena og Lillehammer under SykkelBirken Vipps til 14453 Birken eller bestill parkering her 

Trafikk
Les mer om stengte veier og trafikk.

Hva skjer når?
Det er stor aktivitet både på Rena og Lillehammer under SykkelBirken. Se hva skjer når. Det selges mat og drikke i Rena sentrum fredagen før og på Lillehammer rett etter målgang på lørdag. 

BarneBirken fredag 30. august
Ta med hele familien og opplev Birkenstemningen dagen før rittet. BarneBirken sykkel  arrangeres både på Rena og Lillehammer fredag 30. august. Alle barn mellom 0-12 år kan delta. 

  • Ulike aktiviteter for store og små.
  • Ingen tidtaking – bare moro i lett terreng
  • Diplom og medalje til alle som fullfører
  • Husk hjelm til alle barn!
2018-08-25 13.26.17

Sekk på 3,5 kg
Alle deltagere i HalvBirken og Birkebeinerrittet må bære en sekk som skal veie minst 3,5 kg. Av sikkerhetsmessige årsaker er det krav til innhold i sekken: Jakke og bukse (heldekkende og vind-/vannavvisende). Løse bein og ermer regnes ikke som bukse/jakke, votter/hansker med lange fingre, hodebekledning (lue/buff),mat,verktøy, slange og pumpe/luftpatroner. 

Merk:

Les rittreglene nøye før start

Mat- og drikkestasjoner
Det er påfyll av Maxim og vann ved start.
Se oversikt over mat- og drikkestasjoner for hvert arrangement her:

Sykkelservice Birkebeinerrittet
Dersom uhellet først er ute tilbyr vi enkel service som slangeskift, skifte av kjede, bremseklosser og lignende, samt justering av gir og bremser av en erfaren mekaniker på Bringbu og Kvarstad.

Sport 1 marked
Det er Sport 1 marked både på Rena Torg og i Håkons Hall på Lillehammer. Her får du det du trenger på turen fra Rena til Lillehammer.

Bagasje
Bagasjetransport fra start til Håkons Hall, Lillehammer er inkludert i startkontingenten. Se mer informasjon om bagasje

Ta med søpla di!
Geltuber og annet avfall skal kastes i søppelnett og avfallsoner. Det er nulltoleranse for forsøpling -  Vi trenger at DU tar ansvar og at du tar med søpla di. Forsøpling langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.
Vis Ren kjærlighet til Birken

Birken-TV
Følg med på deltagerne underveis i løypa og når de passerer målstreken på Lillehammer. Se Birken-TV

Underholdning langs løypa
I år vil du se og høre flere musikkinnslag langs løypa. Det blir trekkspill, band, kor og RedBull sin DJ bil sørger for musikk på Sjusjøen.

Premie og diplom
Alle som fullfører, får utdelt den tradisjonsrike pinen ved målgang og tiddiplom som hentes i Håkons Hall på rittdagen. Se øvrig premiering.

Dusj og garderobe
Det er dusjfasiliteter i Håkons Hall etter rittet

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen