Nyheter

- Birken har inspirert mange

Dag Otto
Tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen, nå ofte å se på TV-skjermen i programmer som “Huskestue” og “Kompani Lauritzen” på TV2, mener Birken er et kjemperitt som har inspirert mange andre ritt-arrangører både innenfor og utenfor Norges grenser.

Tekst og foto: Ungdomsreportere

Lauritzen er midt i innspillingen av en ny runde med “Kompani Lauritzen”, men tar seg likevel tid til en prat med birken.no. - Nå skal deltakerne snart ut i tårnhopp så det er litt travelt, sier "obersten” entusiastisk. Sykkellegenden er tydelig på at Birken er et kjempebra arrangement. - Rittet har hatt stor betydning for sykkelsporten i Norge. Jeg skulle gjerne hatt tid til å være der, men grunnet innspilling av sesong 3 av “Kompani Lauritzen” har jeg ikke mulighet til dette i år.  

Tross en strålende sykkelkarriere med blant annet etappeseier i Tour de France og OL-bronse fra landeveisrittet i Los Angeles i 1984, kom Dag Otto sent i gang med sykkelkarrieren, sammenlignet med mange andre. - Første gangen jeg var påmeldt i et sykkelløp og da debuterte, var som 23-åring, forteller han. - Etter det ble jeg bare tent av basillen.  

Dag Otto Lauritzen har flere gode minner fra Birkebeinerrittet, men trekker spesielt frem det å se hvor stolte og glade folk er for å ha klart å fullføre, og viser til kona, Ellen.  - Hun strålte som en sol da hun kom i mål første gang, selv om hun var sliten. Hun var stolt over å komme i mål og hun ble med flere ganger etter den opplevelsen, forteller sykkelentusiasten. 

Selv står Lauritzen med fire Birken-deltakelser, sist for nærmere tjue år siden, men: -Et Birken-comeback skal vi ikke se bort ifra forteller Dag Otto. Han sykler mye og langt, men deltar ikke på mye konkurranser nå lenger.  

Hva har motivert og inspirert deg? 

-Min inspirasjon har alltid vært at jeg elsker å holde meg i aktivitet.  Det viktigste er å delta, ikke å vinne, forteller den sympatiske Grimstad-karen. 

Han forteller også at på den tiden hvor han drev treningssenter, brukte han Birken for å gi andre sykkelglede. - Vi var en gruppe på 30-40 personer som trente for å delta i Birken, der alle hadde mål om å fullføre, sier Dag Otto Lauritzen som fremdeles brenner for sykkelsporten, selv om tv-mediet etter hvert har blitt hans arbeidsplass.  

Lauritzen hadde kanskje ikke planer om en suksessrik tv-karriere etter endt karriere som profesjonell syklist, men slik har det blitt. Etter den aktive karrieren var over begynte han med Eiendomsmegling, men fra 1997/98 startet samarbeidet med TV2. - Jeg fikk etter hvert overtalt dem til å satse på Tour de France for å være klar når Thor Hushovd ble proff. Som vi vet er dette blitt en enorm suksess og Dag Otto er på plass som ekspert på alle etappene. - I alt har det blitt 29 år med Tour de France for meg, sier Lauritzen. 

I 2007 deltok Lauritzen på “Skal vi Danse”, og ble kjent med den daværende programlederen Kristian Ødegård. De to fant en veldig god tone, og har etter hvert hatt stor suksess med en rekke produksjoner for Tv2. Først “På hjul med Dag Otto” og etter hvert “På tur med Dag Otto”. I 2015 kom duoen ut med enda et populært program for Tv2, nemlig “Huskestue”, som har passert 75 program.  Og nå er de to altså i gang med innspillingen av tredje sesong av seersuksessen “Kompani Lauritzen”.   

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen