Nyheter

Birken på direkten

Birkebeinerrennet 2019 Lireheia¨ (1)

De neste tre årene vil Birkebeinerrennet, Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet bli sendt på Amedias sportsportal Direktesport. Foto: Birken/Geir Olsen

Birken og Amedia med avtale for tre år
Nå vil 75 lokalaviser og Nettavisen sende Birkebeinerrennet, Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet.

Birken AS, som forvalter rettighetene til Birkenarrangementene, og Amedia har signert en treårig avtale som sikrer at alle sportsinteresserte fra hele landet kan følge løpene fra lokalavisenes sportsportal, Direktesport.  Arrangementene samler tusenvis av deltakere fra hele Norge. Nå får familie, venner og interesserte som sitter hjemme muligheten til å følge deltakerne fra start til mål.

Etter planen er Birkebeinerrennet 21. mars første sending. Deretter Birkebeinerløpet som gjennomføres 13. juni, mens Birkebeinerrittet sendes 29. august.

I 2019 ble Birkebeinerrittet vist direkte i Amedias lokalaviser. Erfaringene fra dette samarbeidet er en viktig del av grunnlaget for avtalen som nå er inngått.

– Birkenarrangementene er både prestisjefylte og er omfattet med stor interesse. Rennet, rittet og løpet har bred deltakelse fra hele landet. Erfaringsmessig er det stor interesse for slikt innhold i våre aviser. Vi ser fram til å vise Birkenarrangementene til våre abonnenter de tre neste årene, sier Helge Birkelund som er direktør for sportsutvikling i Amedia.

Gjennom Direktesport er Amedia allerede landets største formidler av direktesendt sport. Konsernets aviser viser blant annet samtlige kamper i Toppserien og Postnordligaen i fotball, en rekke friidrettsarrangementer, inkludert Holmenkollstafetten og Norway Cup med 800 kamper.

Avtale med Norges største mosjonsarrangør
Nå har Amedia inngått en samarbeidsavtale med Norges største mosjonsarrangør.

– Vi er svært fornøyde med å få formidlet våre flotte arrangement via Amedia som distributør av Birken-TV. NRK har rettigheter til å sende Birkebeinerrennet, så avtalen med Amedia betyr et godt supplement som viser bredden i våre arrangement, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen i Birken AS.

Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet går over fjellet fra Rena til Lillehammer, mens Birkebeinerløpet går i terrenget rundt Lillehammer. De tre arrangementene er åpne for både elitedeltakere, mosjonister og turdeltakere. Birkebeinerrennet er eldst og arrangeres 21. mars i år for 82. gang. Alle arrangementene knyttet til Birkebeinerrittet, Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet samler i alt rundt 35.000 deltakere.

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen