Nyheter

Birken ønsker fluor-reduksjon

BBRENN 2016 40 artikkelbilde

Tekst: Birken, Foto: Geir Olsen/Birken

Birken ønsker fluor-reduksjon
-Birken som arrangør har også en samfunnsrolle og et samfunnsoppdrag. Vi er opptatt av å tilføre våre deltagere gode holdninger til våre omgivelser. Vi skal ta vare på naturen, sikre Birkebeinerne god helse og vi er dermed nødt til å ha en bevisst holdning til bruk av fluor under våre skiarrangement, sier Birkens daglige leder Eirik Torbjørnsen.

Det er allerede fluorforbud under Birkens ulike barne- og ungdomsarrangement, men også voksne og den vanlige mosjonist bør i større grad velge fluorfritt, ifølge lederen i Birken.

-Et totalforbud er etter min mening ikke veien å gå nå. Jeg tror derimot at bevisstgjøring gjennom god faktainformasjon vil endre vaner og holdninger over tid. Vi har heldigvis en positiv samarbeidspartner i Swix som også er opptatt av folkehelse og det å minimere utslipp i naturen. Og nå tar vi noen grep, sier Torbjørnsen.

Hva gjør Swix?
Allerede er over 60% av alle Swix sine produkter fluorfrie. - Vi har nye flytende racing glidprodukter som gjennom sesongen har vunnet mange tester og gitt svært god glid. De er tydelig merket med vårt grønne fluorfree merke, sier Bjørnar Myhren, sponsorsjef i Swix.

- Alle våre fluorholdige glidere er allerede innenfor EUs 2020 regler og inneholder ingen stoffer som blir forbudt når begrensningene trer i kraft i juli 2020. De er tydelig merket med vårt blå future cera merke, legger Myhren til.

Under Birken Skifestival vil Swix ha fluorfrie smøretips for alle arrangement, men også smøretips med fluor for de arrangement der det er aktuelt.

Gode tips fra Swix
Det er viktig med god ventilasjon der du smører ski, og vi anbefaler alle som smører med varm glider og børster ski, til å bruke beskyttelsesutstyr som hansker og maske.

Særlig er dette viktig når man børster med rotorbørste, og smører med fluorholdige produkter. Sørg også for at smøreavfallet samles og kastes i restavfallet. Mye av smøringen blir igjen som avfall i smøreboden, og det er viktig at vi deponerer avfallet riktig, slik at det ikke tas med ut i naturen. Se Swix sine smørevettregler

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen