Nyheter

Birkenbølgen fra nord

Frank Edqvist
Birkenambassadør Frank Edqvist har skapt en egen Birkenbølge rundt hjemstedet Harstad. I fjor var de tre, i år kommer 34 stykker fra regionen for å delta i Birkebeinerrittet. - Vi ser fram til en fin og sosial tur, sier han.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Tanken til Edqvist er å få så mange som mulig opp på sykkelen, han mener at det er motiverende for folk å trene frem mot Birken og det har blitt arrangert egne Birken-treninger. Egen Facebook-side har de også. 

I fjor ble bare tre med til Birken. Da bestemte Franseg for å skape endring og få med mange flere.  -Jeg synes det er kjempeartig, vi drar nå ned med 34 ryttere fra lille Harstad i Nord-Norge, så i forhold til innbyggertallet må det jo være en slags rekord, sier Edquist engasjert 

Frank har syklet Birken før, men klarte for første gang å se på den vakre naturen under rittet i fjor. Da gikk han for å glemme rekorder og bare nyte reisen. - For første gang når jeg har syklet Birken, klarte jeg å løfte hodet og se hvor fint det er i området, på naturen, og hilse på folk.  

Edqvist er veldig fornøyd med Birken-arrangementet. -Birken er jo et ritt for absolutt alle. Om du er elitedeltaker og har lyst til å kjøre veldig fort, eller om du vil ta de litt rolig og bare sykle med en venner eller et firma, så det passer det deg uansett.  

-Birken-konseptet må være et av de beste i verden, for du har både sykkel, løp, og ski, og i tillegg har du flere kategorier innenfor disse, som skal passe for alle. Det er helt unikt det Birken har fått til, avslutter den ivrige karen fra Harstad. 

Følg siden deres på Facebook!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen