Nyheter

Bjørghild Holien om Coronatiden

Bjørghild Holien Foto Ingeborg Scheve

– Birken er et viktig mål i treninga for meg og har vært det i mange år.

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

Birken-veteranen Bjørghild Holien (56), Lærdal:
* Deltar normalt på Birkebeinerrennet og andre turrenn, både i Norge og internasjonalt
* Leder i friidrettsgruppa i Lærdal
* Har gått Birkebeinerrennet åtte ganger, (stilt til start ni ganger, men en gang ble rennet avlyst)

Hvordan har du trent i år sammenliknet med andre sesonger?
– Jeg har trent like mye som før, med lange og korte fjellturer om sommeren og høsten. Jeg bor midt i fjellheimen og motbakkeriket, så her er det masse muligheter til trening. Jeg ødela i ei hånd med brudd og leddkapselskade i juni. Jeg har derfor ikke kunnet drive med trening på rulleski eller sykkel denne sommeren, dessverre. Så for meg har skaden begrenset treninga mye mer enn koronaen.                                                             

Hva betyr det for deg å ha et mål som Birken med hensyn til motivasjon og kontinuitet i treningen?
– Birken er et viktig mål i treninga for meg og har vært det i mange år.

Hvordan har du fylt tomrommet etter det å kunne delta i ulike arrangementer?
– Jeg har egentlig ikke kjent noe tomrom etter arrangementer. Men ting har vært litt annerledes. I friidrettsgruppa i Lærdal, der jeg er leder, har vi blant annet arrangert motbakkeløpet Storehaugen Opp på en alternativ måte. Folk kunne registrere seg fra 1. mai til 1. september, og deltakelsen var god. Vi arrangerte også løpet Galdane Rundt den 19. september. Det tror jeg må være ett av Norges fineste terrengløp, der traséen går på deler av kongevegen over Filefjell. Også på dette løpet hadde vi veldig god deltakelse, og vi fikk gode tilbakemeldinger på de koronatilpasningene vi gjorde, med blant annet puljestart i stedet for fellesstart.

Har du reflektert over hva det betyr for deg å være med på slike eventer, både når det gjelder konkurranseaspektet og det sosiale ved å delta på ulike arrangementer?
– Selv om jeg personlig ikke føler at jeg har lidd så voldsomt under koronaåret, så ser jeg fram til å komme i gang igjen. Jeg gleder meg til at arrangement og trening, også etter hvert skal kunne avholdes under normale forhold, uten koronatiltak.

Hva gleder du deg mest til når det igjen skal bli mulig å konkurrere i en eller annen form i 2021?
– Nå håper jeg aller først på snø og tidlig skiføre i år. Det er alltid kjekt med tidligløypa langs Tyin. Den gjør at en føler at en ligger foran alle andre med skigåinga. Dessuten gjør tidligløypa at en får kombinert høydetrening, fantastisk utsikt inn i Jotunheimen og skitrening på samme tid.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen